| Manchester City onthult het standbeeld van Vincent Kompany.

Manchester City onthult standbeeld Vincent Kompany: 'Kan niet geloven hoe groot het is'

RF
© Belga
28/08/2021

Manchester City heeft zaterdagochtend met een filmpje de standbeelden onthuld van Vincent Kompany en David Silva. De beelden van de twee clublegenden kregen een plek aan de oostzijde het Etihad Stadium. "De eerste keer dat ik het beeld zag, kon ik niet geloven hoe groot het was. Vooral de pose betekent voor mij veel", reageert Kompany.

Kompany, jarenlang aanvoerder, verliet Manchester in 2019 voor Anderlecht met onder meer vier landstitels, twee FA Cups en vier EFL Cups op zak. "Ik had echt niet verwacht op die manier door zo'n geweldige club erkend te worden", vertelt de huidige coach van paars-wit. "Mijn vrouw komt uit Manchester, mijn kinderen zijn geboren in Manchester en ze gaan terug naar een plek waar ze iets kunnen zien dat vertegenwoordigt wat hun vader heeft bereikt en dat is iets dat ik niet kan beschrijven. De eerste keer dat ik het beeld zag, kon ik niet geloven hoe groot het was. Maar ik ben dan ook een grote jongen", besluit Kompany met een knipoog.

De standbeelden zijn van de hand van de gelauwerde beeldhouwer Andy Scott. Scott maakte een standbeeld van de voormalige verdediger met de armen wijd open en het hoofd lichtjes naar beneden gericht. Ze bestaan uit duizenden gelaste stukken gegalvaniseerd staal. 's Nachts worden de beelden verlicht met blauw getinte verlichting.

Zaterdag neemt Manchester City het om 13.30 uur op tegen Arsenal, in aanloop naar die partij kunnen de supporters de standbeelden van dichtbij bewonderen. Een derde standbeeld, van recordschutter Sergio Agüero, is voorzien voor juni 2022.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni