| De Manneken Pis Corrida trekt elk jaar veel volk.

Manneken Pis ziet 2.500 Brusselaars kerstkilo's eraf lopen

TD
© BRUZZ
26/12/2018
Updated: 26/12/2018 14.32u

De negende editie van de Manneken-Pis Corrida, een ludieke loopwedstrijd langs culturele hoogtepunten door Brussel, lokt ook dit jaar veel volk. Woensdagavond staan 2.500 lopers aan de meet. Om 20.30 uur wordt het startschot gegeven. De loopwedstrijd is volzet.

Woensdagavond om 20.15 uur verzamelen om en bij de 2.500 deelnemers, evenveel als vorig jaar, aan de Horta-galerij bij Brussel-Centraal. Een kwartiertje later klinkt het startschot op het Spanjeplein, waar de wedstrijd start. Alle lopers krijgen een tricolore shirt en een kerstmuts.

De deelnemers kunnen kiezen tussen twee routes door Brussel om hun kerstcalorieën af te rennen. De Corrida bestaat uit routes van vier of acht kilometer en loopt onder andere langs het Martelarenplein, de Nieuwstraat, het Stripmuseum, de Grote Markt en, uiteraard, Manneken Pis.

Voor elke ingeschreven loper gaat er één euro naar het goede doel. Via de organisatie Vivre Ensemble werd gekozen om het bedrag te doneren aan vzw Rafael, een opvangcentrum voor migranten en kwetsbare personen in Anderlecht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sport , manneken pis corrida

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni