Manneken Pis ziet 3.000 Brusselaars kerstkilo's eraf lopen

© BRUZZ

In de Brusselse straten wagen 3.000 sportievelingen zich donderdagavond aan de Manneken-Pis Corrida, een ludieke loopwedstrijd langs verschillende culturele hoogtepunten. Speciaal voor de tiende editie werd het standbeeld van het plassende mannetje ook gehuld in een lopersoutfit.

De jubileumeditie van de Manneken-Pis Corrida is helemaal uitverkocht. Zo'n 1.200 lopers wagen zich aan de lus van vier kilometer en 1.800 deelnemers gaan voor de dubbele lus van 8 kilometer doorheen het Brusselse stadscentrum.

Na de start op het Spanjeplein passeren de lopers, die voor de gelegenheid een vrolijke kerstmuts op hebben, een aantal opmerkelijke plekken zoals het Martelarenplein, de prestigieuze Koninginnegalerij, de Nieuwstraat, de Grote Markt en natuurlijk Manneken-Pis zelf. De mensen die de kleine corrida lopen, starten om 20.15 uur en de deelnemers aan de grote corrida starten om 21 uur.

Muzikale begeleiding

"Voor de officiële start worden om 20 uur eerst nog elf lopers in de bloemetjes gezet die al aan alle edities van de loopwedstrijd deelnamen", vertelt Jean-Paul Bruwier van organisator Zapotek Magazine. "Om de lopers extra te motiveren staan er op zeven plaatsen langs het parcours ook saxofonisten, djembe-spelers of orkesten."

De tiende verjaardag van de Manneken-Pis Corrida wordt nog eens extra in de bloemetjes gezet door het plassende mannetje zelf. Die kreeg donderdagmiddag van de organisator zijn 1.035ste kostuum en dat is natuurlijk een echte loopoutfit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?