Marathon van Brussel start op 1 oktober aan De Brouckère

MVDH
12/04/2023

Op zondag 1 oktober zal de 18e editie van de Brussels Airport Marathon en Half Marathon doorgaan. De start verhuist wel van het Atomium naar het De Brouckèreplein.

Door de start te verplaatsen wilden de organisatoren van de marathon de Grote Markt in het parcours verwerken. Deelnemers zullen daar hun deelnamepakket gaan oppikken alvorens het echte lopen begint aan het De Brouckèreplein. “De Grote Markt is een van de mooiste pleinen ter wereld en is iconisch voor Brussel”, aldus Thomas Huyberechts van organisator Golazo sports. “De locatie mag dus zeker niet ontbreken op het internationale loopfeest dat de marathon doorheen de jaren geworden is.”

Hoewel het volledige parcours pas binnenkort bekend zal worden gemaakt, is al bekend dat de finish nog steeds in het Koning Boudewijnstadion zal zijn. Naast de marathon en halve marathon staat er op 1 oktober ook een 10 km op het programma en een 1 km lange Kids Run. Beide zullen vertrekken en finishen in het Koning Boudewijnstadion.

Inschrijven voor alle afstanden van de Brussels Airport Marathon en Half Marathon kan vanaf donderdag 13 april om 11u. Vorig jaar lokte het evenement 9000 lopers.

20230412_Brussels Airport Marathon

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni