Marcin Wasilewski zet punt achter carrière

© PhotoNews
| Marcin Wasilewski keerde in 2017 nog eens terug naar Anderlecht om de topper tegen Club van dichtbij mee te kunnen maken.

Voormalig Anderlecht-verdediger Marcin Wasilewski zet op veertigjarige leeftijd een punt achter zijn carrière, zo maakte hij vrijdag bekend op zijn Instagram-account.

De zestigvoudige Poolse international zat sinds vorige zomer zonder club nadat zijn contract bij Wisla Krakau was afgelopen. Bij de club uit zijn geboortestad was hij de laatste drie jaar van zijn carrière actief.

Wasyl is in België bekend vanwege zijn passage bij Anderlecht (2007-2013). Hij groeide er in zes seizoenen uit tot een cultheld op de rechtsachter. In augustus 2009 leek zijn carrière even voorbij toen de Pool een dubbele open beenbreuk opliep na een horrortackle van Axel Witsel.

Kampioen met Leicester

Wasilewski herstelde echter volledig en stond in mei 2010 opnieuw op het veld. In 2013 vertrok hij naar Engeland en toenmalig tweedeklasser Leicester. Na de promotie naar de Premier League in zijn eerste seizoen, maakte de Pool in het seizoen 2015-2016 het sprookje van de Foxes van dichtbij mee.

Leicester, met Wasilewski slechts sporadisch op het veld, kroonde zich tegen alle verwachtingen in tot Engels kampioen. In 2017 werd zijn aflopende contract er niet verlengd en keerde hij terug naar zijn vaderland.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?