| RSC Anderlecht versloeg La Louvière met 1-7.

Maximumboete voor RSCA na bekermatch in La Louvière

© Belga
26/11/2021

Het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft de maximumboete van 5.000 euro opgelegd aan RSC Anderlecht, wegens een reeks supportersincidenten in de bekerwedstrijd op het veld van amateurclub La Louvière. Ook Union ontving een boete.

Behalve een pak doelpunten - Anderlecht won met 1-7 van de thuisploeg - viel er ook veel pyrotechnisch materiaal te spotten in het Tivolistadion. Nog voor de aftrap gegeven was, staken de Brusselse fans massaal rookpotten en vuurwerk af. Pyromateriaal belandde daarbij op de atletiekpiste. Ook na het scoren van het eerste, derde en zevende doelpunt door RSCA en het laatste fluitsignaal werd Bengaals vuur afgestoken door de bezoekers.

Omdat RSC Anderlecht dit seizoen al vaak vervolgd werd voor supportersongeregeldheden vorderde het Bondsparket de maximumboete van 5.000 euro als sanctie. Het Disciplinair Comité bevestigde die straf, al vroeg RSCA een lichtere boete wegens de vele inspanningen die de Brusselse club doet om wangedrag tegen te gaan. "Er deden zich vijf incidenten voor. Dit asociale gedrag dient streng bestraft te worden. Gezien de ernst van de inbreuk en het ongunstig disciplinair verleden, dringt een strenge boete zich op."

Aansteker naar Union-doelman Moris

Aan hun onderlinge competitiewedstrijd aan de Kehrweg (2-3) houden zowel Eupen als Union een boete over. Het Disciplinair Comité legde een boete van 4.000 euro (waarvan 2.000 euro effectief) op aan Eupen, onder meer omdat er bekertjes en aanstekers gegooid werden naar Union-doelman Anthony Moris. De Brusselaars kregen zelf een boete van 1.000 euro, omdat Brusselse fans twee keer pyrotechnisch materiaal hadden afgestoken aan de Kehrweg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni