| Rellen tussen Anderlecht- en Standard-fans ontsierden het slot van de bekerwedstrijd in het Lotto Park.

Zitting over gewelddadige Clasico uitgesteld naar 24 januari

© Belga
19/12/2023

Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal heeft dinsdag beslist om de behandeling van de uit de hand gelopen wedstrijd tussen Standard en Anderlecht uit te stellen naar 24 januari 2024. Het uitstel geeft de clubs de tijd om argumenten uit te werken op papier. Tot het Comité een beslissing maakt, zijn er dus geen sancties voor de clubs.

Donderdag 7 december gingen de poppen aan het dansen in de achtste finales van de Beker van België na wangedrag van de bezoekende fans uit Luik, die stoeltjes en vuurpijlen richting een Anderlecht-vak gooiden. RSCA-fans dienden hen van antwoord en wierpen verschillende projectielen terug. Scheidsrechter Bram Van Driessche moest het duel een tijdlang stilleggen.

Anderlecht en Standard besloten daarop om in de komende onderlinge duels tot het einde van het seizoen 2024-2025 geen uitfans meer toe te laten. Het bondsparket sloot zich aan bij die beslissing, maar wil ook een straf voor Anderlecht en Standard. Dat is respectievelijk 7.500 euro en 10.000 euro boete en het effectief maken van een voorwaardelijke thuiswedstrijd zonder fans voor beide clubs, een sanctie die ze al opliepen voor eerder wangedrag van supporters.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni