BXL urban trail
© Alain Buyck | De BXL Urban Trail is aan zijn vierde editie toe.

Meer dan 3.000 inschrijvingen voor Urban Trail

© Belga
22/06/2018

Meer dan 3.000 lopers en wandelaars staan zondag 24 juni aan de start van de vierde editie van de DH Brussels Urban Trail. Dit jaar trekken de deelnemers langs liefst negentien spectaculaire locaties, waarvan een groot aantal in de Europese wijk.

De sportievelingen hebben de keuze uit een parkoers van 7 of 11 kilometer, waarvan start en aankomst liggen op het Spanjeplein aan de bekende Galerie Horta.

Beide trajecten lopen recht door het hart van de Europese hoofdstad en gidsen de lopers door het Huis van de Europese Geschiedenis, station Brussel-Centraal of langs een stukje Berlijnse Muur, dat sinds 2014 een plaats gekregen heeft in het Leopoldpark.

Maar er is nog meer, want de sportievelingen krijgen ook een inkijk in het kabinet en de tuin van Brussels minister-president Rudi Vervoort. Ook Concert Noble, UGC Cinema Toison D'Or en de galerij van de dinosauriërs in het Museum van Natuurwetenschappen passeren de revue.

Wanneer de deelnemers door de grote concertzaal Henry Le Boeuf van Bozar lopen, worden ze op live orgelmuziek getrakteerd. De lopers van het lange parkoers krijgen er nog een extraatje bij met een passage door het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis.

De online inschrijvingen zijn nog open tot zaterdagavond 23.59 uur. Zondag ter plaatse inschrijven kan vanaf 8 uur in Galerie Horta.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Events & Festivals, Brussels Urban Trail

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni