Meer dan 800 kinderen kwamen samen voor Vollenbike Challenge

20220510_vollenbike_vorige_editie bruzzket
© Provelo / Vollenbike
© Provelo / Vollenbike

Het sensibiliseringsmoment voor mobiliteit Vollenbike van de gemeente Vorst blies vandaag acht kaarsjes uit. Het doel van de campagne was om tijdens de maand mei kinderen aan te moedigen om te fietsen van en naar school. Vorst Nationaal opende vandaag haar deuren om 800 leerlingen te belonen voor hun deelname aan de uitdaging.

Vandaag werden 800 kinderen feestelijk ontvangen in de concertzaal Vorst Nationaal. Deze leerlingen maakten in totaal een 2500-tal verplaatsingen met de fiets van en naar school. “Dit soort activiteiten laat jongeren en familie met verschillende achtergronden zien dat andere manieren om je te verplaatsen ook leuk kunnen zijn”, klonk het bij schepen van Mobiliteit Esmeralda Van den Bosch (Ecolo).

De Vollenbike Challenge is een van de belangrijkste evenementen van het jaar voor Vorst. Het hoogtepunt vond plaats op 31 mei, waar verschillende kinderen een feestelijke optocht hielden om hun gemeente beter te leren kennen. Ze maakten bijvoorbeeld een tussenstop op het middenplein van Vorst Nationaal en beëindigden hun parcours op het Sint-Denijsplein.

In totaal gingen tien Vorstse scholen de uitdaging aan. Drie Nederlandstalige scholen (Parkschool, De Wereldbrug, De Puzzel) namen deel van 2 mei tot 2 juni en zeven Franstalige scholen (La Preuve par 9, Arc-en-ciel, Saint-Antoine, Sainte-Alène, Saint-Augustin, Ecole du Bempt, Les Bruyères) van 15 mei tot 2 juni.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?