© PhotoNews | Meetingdirecteur Cédric Van Branteghem kijkt als ex-400 meterloper vooral uit naar die afstand met de broers Borlée en Jonathan Sacoor.

Meetingdirecteur Van Branteghem verwacht topprestaties op Memorial

© Belga
30/08/2018

Meetingdirecteur Cédric Van Branteghem kijkt met vertrouwen uit naar de 42e editie van de Memorial Van Damme, die donderdag in het Koning Boudewijnstadion plaatsvindt. "De topatleten zijn hier, met liefst 16 Europese kampioenen, 12 olympische kampioenen en 28 wereldkampioenen. Het ziet ernaar uit dat het weer ook prima zal zijn. Ik verwacht topprestaties", blikte de 39e jarige Gentenaar vandaag vooruit.

"Het is uiteraard een hele eer de finale van de Diamond League te zijn. Zelf verwacht ik heel veel van het polsstokspringen, met vijf atleten die al over zes meter gingen. Ik denk ook dat we een heel snelle 100 meter zullen zien. Ronnie Baker liep vorige week immers nog een beste wereldjaarprestatie (9.87)", vertelt Van Branteghem op het perspraatje vooraf.

"Het kogelstoten op de Grote Markt wordt speciaal. Voor de atleten is het ook een hele ervaring om in zo'n kader in competitie te komen. Naar de resultaten van de Belgen kijk ik ook uit. Met wildcards hebben we er 19 (na het forfait van Philip Milanov) aan de start kunnen krijgen. Als voormalig 400 meter-loper heb ik bijzondere aandacht voor die wedstrijd, met Kevin en Dylan Borlée en Jonathan Sacoor."

Sterrenparade en lasershow

Ook voor en na de meeting wordt de show verzorgd. Traditioneel is er ook deze editie weer een optreden van een liveband na de meeting, maar dit jaar wordt het publiek ook verwend met een lasershow. "Vooraf hebben we top-dj The Magician en onze sterrenparade, waarbij vooral de Belgische medaillewinnaars in de bloemetjes gezet worden. Niet alleen de atleten, maar ook onder meer turnster Nina Derwael. En er is aandacht voor de derde plaats van de Rode Duivels op het WK."

Het is bondscoach Roberto Martinez die de honneurs zal waarnemen. Omdat er heel wat wegwerkzaamheden aan de gang zijn op de wegen naar Brussel roept Van Branteghem het publiek op om op tijd te komen en indien mogelijk het openbaar vervoer te gebruiken. De laatste tickets voor de Memorial zijn nog tot middernacht online te verkrijgen en vrijdag aan de loketten van het stadion.

Bekijk hieronder het gesprek van Maarten Verdoodt met Van Branteghem op de Grote Markt:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Sport, Memorial Van Damme

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni