| Na de kwalificatie voor de finale van de 4X400 meter vlogen de Belgian Tornados en Cheetahs elkaar lachend in de armen (archiefbeeld).

Memorial Van Damme programmeert extra 400 meter vrouwen voor de Cheetahs

© Belga
22/08/2022

De Memorial Van Damme heeft een extra 400 meter voor vrouwen aan het programma toegevoegd. Bedoeling daarvan is om de Belgian Cheetahs, zaterdag vierde in de 4x400 meter op het EK in München, op 2 september in het Koning Boudewijnstadion in Brussel aan het werk te zien.

"We hebben al een 400 meter vrouwen in het Diamond League-programma", verduidelijkt meetingdirecteur Kim Gevaert. "Maar daarin mogen we maar één wildcard uitdelen. Het zou zonde zijn om na die knappe vierde plaats en dat nieuwe Belgische record niet alle Chetaahs de kans te geven om mee te lopen op deze 46e Memorial. We voegen daarom een tweede 400 meter toe waarin ze allemaal kunnen starten."

Voor de Tornados, die zaterdag zilver veroverden, stond er al een 400 meter op het programma. Julien Watrin zal de 400 meter horden lopen. De overige 4x400 meter-mannen krijgen de kans het tegen elkaar en enkele internationale atleten op te nemen in een 400 meter die toegevoegd is aan de Diamond League disciplines.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni