Memorial Van Damme wordt tweedaagse in 2024 en 2026

Discuswerpster tijdens de Memorial van Damme in het Koning Boudewijnstadion in 2018. Discuswerpster tijdens de Memorial van Damme in het Koning Boudewijnstadion in 2018.
© Belga Image
| Discuswerpster tijdens de Memorial van Damme in het Koning Boudewijnstadion in 2018.
© Belga Image
| Discuswerpster tijdens de Memorial van Damme in het Koning Boudewijnstadion in 2018.

De atletiekmeeting Memorial Van Damme zal in 2024 en 2026 geen avondmeeting zijn, maar wel de tweedaagse finale van de Diamond League, een jaarlijkse reeks atletiekwedstrijden. Dat heeft de organisatie van de hoogmis van de atletiek in ons land maandag bekendgemaakt.

De organisatie van de Diamond League heeft de finales, waarin de allerbeste atleten van het seizoen in ruim dertig disciplines strijden om de Diamond Trophy, voor de volgende vijf jaar vastgelegd. Twee daarvan zijn aan de Memorial Van Damme in Brussel toegewezen, in 2024 en 2026. "Sinds vorig jaar wordt die finale over twee dagen georganiseerd, gezien het grote aantal wedstrijden," legt de organisatie in een persbericht uit.

"Dat betekent dan ook dat de Memorial Van Damme in 2024 en 2026 over twee dagen wordt georganiseerd. De meeting zal dan op zaterdag en zondag plaatsvinden."

De Memorial Van Damme vindt dit jaar plaats op vrijdag 2 september in het Brusselse Koning Boudewijnstadion, een week voor de finale in Zürich. In 2023 vindt de Diamond League-finale plaats in Eugene, in de Amerikaanse staat Oregon, in 2025 en 2027 in Zürich, in Zwitserland.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?