| Michael Verschueren naast Kompany en Coucke

Michael Verschueren koopt RSCA-aandelen van Van Damme en Van Biesbroeck

© Belga
23/11/2020
Updated: 24/11/2020 07.06u

Michael Verschueren koopt de aandelen van Alexandre Van Damme en Jo Van Biesbroeck binnen RSC Anderlecht over en brengt hiermee zijn participatie in de club op elf procent.

Verschueren wil "in deze cruciale fase in het bestaan van de club ten volle kunnen wegen op de hervormingen die noodzakelijk zijn om de club opnieuw te doen groeien", klinkt het in een persbericht.

"Ondanks de moeilijke periode waarin de club zich vandaag bevindt, blijf ik ervan overtuigd dat we met een duidelijke visie en de juiste keuzes, onze club opnieuw kunnen laten groeien", stelde Verschueren. "Ik wil dan ook te volle kunnen bijdragen aan het succesverhaal dat we willen schrijven".

'Daadkrachtig bestuur'

Na 10 jaar aandeelhouderschap, geven Alexandre Van Damme en Jo Van Biesbroeck de fakkel door. "Uiteraard blijven we de club een warm hart toedragen", legde Alexandre Van Damme uit. "Ik ben destijds, op vraag van Constant en Roger Vanden Stock, aandeelhouder geworden om het lief en leed van deze club te delen. Ik ben vereerd en gelukkig dat ik gedurende al die jaren voor deze historische club heb kunnen optreden en de directie heb kunnen helpen".

"In de huidige situatie, lijkt het ons echter van cruciaal belang dat de club kan rekenen op een besluitvaardig en daadkrachtig bestuur dat het management van nabij aanstuurt bij het financieel gezond maken van de club", voegde Jo Van Biesbroeck, voormalig operationeel manager van de club, toe. "Door de concentratie van aandelen bij een beperkt aantal personen, maken we de besluitvorming hieromtrent eenvoudiger".

'Hervorming Europees voetballandschap'

De andere B-aandeelhouders staan eveneens achter deze transactie en beschouwen de toename van aandelen voor Michael Verschueren als een versterking. Met zijn uitgebreid netwerk in het Europese voetbal (mandaten bij ECA en UEFA) en de zakenwereld denkt Anderlecht sterker te staan "in het belangrijke strategische debat dat zal leiden tot een fundamentele hervorming van het Europese voetballandschap", klinkt het.

"Als referentieaandeelhouder zal Michael nog beter kunnen wegen op de besluitvorming en de noodzakelijke hervormingen waar RSCA voor staat", bevestigde Van Damme. Michaël Verschueren bedankte Alexandre Van Damme en Jo Van Biesbroeck voor deze blijk van vertrouwen. "Ik weet wat deze club voor hen betekent en voel de morele verantwoordelijkheid om ook voor hen RSCA weer aan de top van het Belgische voetbal te krijgen. Ik zal mijn expertise en ervaring dan ook ten volle inzetten, zodat we opnieuw aansluiting kunnen vinden bij het glorierijke verleden van Anderlecht en onze supporters opnieuw trots kunnen maken."

Directie reageert positief

De directie van RSCA reageerde enthousiast op de overname van de aandelen. "Met Michael Verschueren, die een belangrijkere rol zal opnemen onder de aandeelhouders, hebben we iemand die de club bijzonder goed kent en die altijd nauw betrokken is gebleven bij haar activiteiten", lichtte de directie van RSCA toe via voorzitter Wouter Vandenhaute en CEO Karel Van Eetvelt.

"Dit zal ons sterken in de uitdaging om snel weer aansluiting te vinden bij de sportieve top van het Belgische voetbal en bij het consolideren van de club. Dit garandeert ook nauwe contacten met het Europese niveau", voegde de directie toe, die Van Damme en Van Biesbroeck bedankte voor "hun jarenlange steun en toewijding aan de club".

Ook Michael Verschueren, zoon van voormalig Anderlecht-manager Michel Verschueren, reageerde. "Ik geloof in het nieuwe management van RSCA, dat uitstekend werk levert. Vanuit mijn rol binnen de European Club Association (ECA) wil ik bijdragen aan de hervorming van het Europese voetballandschap en ervoor zorgen dat clubs zoals Anderlecht genoeg ontwikkelingskansen hebben."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport , Michael Verschueren , RSCA

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni