Michael Verschueren, sportief directeur van RSC Anderlecht.

Verschueren na bestuurswissels bij Anderlecht: ‘Voor mij verandert er niets’

GR
© BRUZZ
16/01/2020

Sportief directeur van Anderlecht Michael Verschueren heeft op het gala van de Gouden Schoen gereageerd op de stoelendans binnen het bestuur van Anderlecht. “Alles was zeer goed doorgesproken. Voor mij verandert er niets, buiten dat ik met Karel Van Eetvelt een nieuw klankbord heb.”

De toekomst van sportief directeur Michael Verschueren heeft nooit aan een zijden draadje gehangen. Althans, dat zei hij zelf op het gala van de Gouden Schoen aan Het Laatste Nieuws. “Ik las overal dat er op de club een paleisrevolutie aan de gang was en ik geen job meer zou hebben. Dat is meer dan overdreven. Er zijn een paar positiewisselingen doorgevoerd, maar die hebben eigenlijk niet veel invloed op mij. Die zijn genomen om de raad van bestuur beter te laten functioneren, dat gaat over governance.”

Met Karel Van Eetvelt krijgt Verschueren wel een nieuwe CEO met wie hij moet samenwerken. En daar heeft hij een goed oog in. “Ik ken Karel van vroeger en heb ook al twee uur met hem samengezeten. Dat was een constructief gesprek.” Naast wijzigingen binnen het bestuur van de club, zijn er ook veranderingen op komst binnen de ploeg. “We zijn in onderhandeling met een aanvallend profiel om de kern te versterken, maar ik ga daar verder niets over zeggen. Want er zijn altijd kapers op de kust.”

Daarmee verwijst de sportief directeur nog eens naar de mislukte transfer van spits Mbaye Diagne. Die werd in extremis weggeplukt door aartsrivaal Club Brugge bij zijn aankomst in het Zuidstation.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport , Michael Verschueren , sportief directeur , RSC Anderlecht , bestuurswissels

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni