Mogelijk 10 weken schorsing voor assistent-trainer Union

© Union Saint-Gilloise
| Er dreigt een lange schorsing voor de assistent van Union. Hij zal mogelijk tien wedstrijden niet in de neutrale zone mogen plaatsnemen.

Er hangt Abder Ramdane, de T2 van Union Saint-Gilloise, een schorsing van tien wedstrijden boven het hoofd. Hij deelde een slag uit aan zijn collega bij KV Mechelen Fred Vanderbiest. Die laatste zou drie weken moeten brommen. Momenteel zijn de advocaten van beide partijen nog aan het pleiten in het bondsgebouw.

Fred Vanderbiest
© BRUZZ
| KV Mechelen-assistent Vanderbiest getekend door de slag die hij kreeg van Ramdane.

Het bondsparket eist tien weken schorsing voor Abder Ramdane. De assistent-trainer van Union Saint-Gilloise zou dan tien wedstrijden niet mogen plaatsnemen op de bank van de club. Twee weken straf zijn voor wat gebeurde op het terrein.

De slag die hij zou uitgedeeld hebben aan Vanderbiest (de assistent van KV Mechelen) levert hem acht weken schorsing op.

Veel lawaai

De geschillencommissie van de voetbalbond moet zich nu over de zaak buigen. Fred Vanderbiest, die Ramdane uitgemaakt zou hebben voor 'vuile arabier', komt weg met drie weken straf. Want de scheidsrechter geeft in een verslag toe dat hij niet kon horen wat er allemaal geroepen werd: "Er was veel lawaai."

Slagen en verwondingen

Ramdane moet ook nog 5.000 euro betalen aan de Belgische voetbalbond. Vanderbiest moet 1.500 euro boete ophoesten. Momenteel pleiten de advocaten de zaak nog in het bondsgebouw. Sven Mary, de advocaat van Fred Vanderbiest, wil de zaak nu ook pleiten bij het Brusselse gerecht voor slagen en verwondingen.

Advocaat Sven Mary: "Het is makkelijk om iemand in elkaar te slaan, en dan te vragen om bemiddeling"

De reactie van Sven Mary, de advocaat van Fred Vanderbiest.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?