Molenbeek heeft na twee jaar wachten zijn Sporthal Muhammad Ali

Sporthal Heyvaert Muhammad Ali Nijverheidskaai Sint-Jans-Molenbeek Sporthal Heyvaert Muhammad Ali Nijverheidskaai Sint-Jans-Molenbeek
© Peter Dhondt-BRUZZ
| Sporthal Heyvaert aan de Nijverheidskaai in Sint-Jans-Molenbeek draagt voortaan de naam van de legendarische bokser Muhammad Ali.
© Peter Dhondt-BRUZZ
| Sporthal Heyvaert aan de Nijverheidskaai in Sint-Jans-Molenbeek draagt voortaan de naam van de legendarische bokser Muhammad Ali.

De sporthal Heyvaert aan de Nijverheidskaai in Molenbeek gaat voortaan door het leven als de sporthal Muhammad Ali. De naamsverandering werd al twee jaar geleden aangekondigd, maar de stichting van de wereldbefaamde bokser gaf nu pas zijn goedkeuring.

De naam Muhammad Ali mag niet zomaar gebruikt worden, de gemeente Molenbeek moest een officiƫle aanvraag indienen en motiveren waarom ze de naam van Ali wilden gebruiken. Na twee jaar werd de aanvraag goedgekeurd door het Muhammad Ali Center, de stichting van de overleden bokser.

Ali als rolmodel

De gemeente ziet in Ali een rolmodel voor de Molenbeekse jongeren. "Ali was iemand die uit een minderheidsgroep afkomstig was en moeilijke waters heeft doorzwommen om de top te halen", verklaart Molenbeeks schepen van Sport Ahmed El Khannouss (CDH).

"Ali heeft de top dan ook bereikt. Met betrekking tot doorzettingsvermogen en het leveren van inspanningen om doelen te bereiken, is Ali een perfect voorbeeld voor jongeren. Iemand die inspireert en gerespecteerd wordt."

Boksdemonstratie

Zaterdagmiddag wordt de nieuwe naam feestelijk ingehuldigd vanaf 12 uur. De sporthal krijgt ook een fresco van de Brusselse kunstenaar ThiƩmoko Diarra. Die wijdde zijn muurschildering aan bokslegende Ali. Als kers op de taart is er zaterdag nog een boksdemonstratie van Molenbekenaar en wereldkampioen kickboksen Mohamed Boulef.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?