| Union op bezoek in het prinsdom: 1-1 tegen AS Monaco.

AS Monaco en Union Sint-Gillis houden elkaar in evenwicht in oefenduel

© Belga
09/07/2023

De Franse topclub AS Monaco en Union Sint-Gillis hebben elkaar zondagmiddag geen duimbreed toegegeven in een oefenwedstrijd. Beide teams troffen een keer raak: 1-1.

Victor Boniface (42.) bracht de Brusselaars op slag van rust op voorsprong. Gelson Martins (73.) hees de Monegasken uiteindelijk nog langszij. Het was de eerste match waarin nieuwbakken Union-coach Alexander Blessin (ex-KV Oostende) de honneurs waarnam. Hij verving Karel Geraerts, waarmee de samenwerking werd stopgezet nadat er geen akkoord kwam omtrent een nieuw contract.

Volgende week werkt Union, dat derde eindigde in de eindklassering van de Jupiler Pro League in de voorbije voetbaljaargang, zijn volgende twee oefenmatchen af. Woensdagavond (18u30) geeft het tweedeklasser RFC Luik partij in Overijse, terwijl zaterdagnamiddag (14u) een confrontatie volgt met de Nederlandse landskampioen Feyenoord in Rotterdam.

De Unionisten trappen over minder dan drie weken, op vrijdagavond 28 juli om 20u45, de competitie in het eigen Dudenpark op gang in een derby tegen RSC Anderlecht.

Monaco is de ex-club van Philippe Clement. De Belgische trainer moest aan het einde van afgelopen seizoen opkrassen nadat hij zich niet kon kwalificeren voor Europees voetbal. De Oostenrijker Adi Hütter werd begin deze week aangesteld als zijn opvolger.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni