Voor de Memorial Van Damme 2023 kreeg het Koning Boudewijnstadium een nieuwe atletiekpiste

| Voor de Memorial Van Damme 2023 kreeg het Koning Boudewijnstadium een nieuwe atletiekpiste.

Nationaal kampioenschap atletiek kan dan toch niet op de Heizel doorgaan

© Belga
27/12/2023

In tegenstelling tot wat in september gecommuniceerd was, zal het BK atletiek in juni 2024 dan toch niet terugkeren naar het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Dat is vanuit Belgian Athletics bevestigd aan Belga.

De afgelopen twee jaar vond het BK atletiek in Gentbrugge en Brugge plaats. In 2022 stak een reeks concerten een stokje voor een BK op de Heizel, in 2023 de renovatie van de atletiekpiste in Brussel. Bedoeling was altijd om in 2024 terug te keren naar het Koning Boudewijnstadion, en in september kwam daarvan de bevestiging vanuit Belgian Athletics.

Nu kan het BK toch niet in Brussel doorgaan, omdat de logistieke organisatie niet te combineren valt met muziekfestival Couleur Café, dat in hetzelfde weekend op de Heizelvlakte plaatsvindt. Belgian Athletics moet op zoek naar een nieuwe organisator. Clubs kunnen zich tot 31 januari kandidaat stellen.

Dat het BK niet in het Koning Boudewijnstadion plaatsvindt, vormt voor atleten een ferme domper. Op 30 juni, de tweede dag van het BK, sluit de olympische kwalificatie, en veel atleten hadden maar wat graag nog eens op de supersnelle Brusselse atletiekpiste gelopen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni