| Jong en oud komen aan de start van de loopwedstrijd (archiefbeeld).

Negende Wings for Life World Run trekt door Brusselse Ossegempark

© Belga
08/05/2022

Een 70-tal lopers zijn zondag om 13 uur in en rond het Ossegempark in Brussel begonnen aan de negende editie van de loopwedstrijd Wings for Life World Run. Acteur Louis Talpe en skateboardster Lore Bruggeman stonden mee aan de start. De wereldwijde opbrengst van het sportieve geldinzamelingsevenement gaat integraal naar de Wings for Life Foundation die onderzoek voert naar de genezing van ruggenmergletsels.

Het unieke aan de Wings for Life World Run is dat er geen fysieke eindstreep is die je moet oversteken om te eindigen. Het is de app van de loopwedstrijd die op je smartphone met een virtuele finishlijn jou komt inhalen. Alle deelnemers over ter wereld starten op exact hetzelfde moment. In België was dat om 13 uur stipt. Een half nu na de start zet de virtuele finishlijn de achtervolging in.

Eenmaal je bent ingehaald, eindigt de race. De loper die als laatste overblijft is de grote winnaar. Vorig jaar mocht Aron Anderson uit Zweden zich de grote winnaar noemen toen hij pas na 66.8 km werd ingehaald.

De Belgische deelnemers werken hun parcours af in de schaduw van het Atomium met een rondje van 2,2 kilometer doorheen en langs het Ossegempark en het park van Laken. De Belgische koploper heeft na anderhalf uur al 20 kilometer afgelegd. De lopers kunnen tijdens de wedstrijd nog extra motivatie krijgen door 'geboost' te worden en een bedrag te storten voor het goede doel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni