Net geen 20.000 Belgische fans bestelden tickets voor het EK

© PhotoNews
| De Rode Duivels kwalificeren zich op 10 oktober 2019 in het Koning Boudewijnstadion tegen San Marino voor Euro 2020. Christian Benteke scoort de 7-0.

Belgische supporters die de Rode Duivels komende zomer op het Europees kampioenschap aan het werk willen zien, hebben in totaal 19.289 tickets besteld bij de UEFA. Doordat het Eurostadion op de Heizel er niet gekomen is, moeten de Rode Duivels nu naar het verre Sint-Petersburg. De openingsmatch daar kan slechts 1.000 Belgen bekoren.

Over 140 dagen starten de Rode Duivels hun campagne richting een eerste Europese titel met een eerste groepswedstrijd op 13 juni in Sint-Petersburg tegen Rusland. Negen dagen later in de poulematchen treft België ook EK-debutant Finland in het Krestovskistadion.

De verre verplaatsingen naar Sint-Petersburg zijn niet zo populair, met 1.029 aangevraagde tickets voor de openingsmatch van de Belgen en amper 578 aangevraagde kaartjes voor Finland-België. Dan kon de groepsmatch tegen Denemarken, op 18 juni in Kopenhagen, op meer interesse rekenen: 4.639 Belgische fans bestelden tickets. Dat is de populairste wedstrijd.

Voor de achtste finale (2.719 tickets), kwartfinale (2.215 tickets) en halve finale (3.652 tickets) werden beduidend minder kaartjes besteld dan voor de finale op Wembley op 12 juli. Liefst 4.457 Belgische fans vroegen bij UEFA een ticket aan om erbij te zijn.

Eurostadion was dichter

Normaal gesproken gingen 3 groepswedstrijden in het Eurostadion gespeeld worden, op de Heizel. Maar door stedenbouwkundige beperkingen en tegenwerking uit politieke en sportieve hoek, is dat stadion nooit gebouwd geweest. Daardoor moeten de fans nu ondermeer naar het verre Sint-Petersburg reizen om hun Duivels aan het werk te zien. Net die wedstrijden zijn weinig populair.

Brussel maakte ook goede kans op de openingsmatch van het tornooi, die naar Rome ging, en een achtste finale, die nu in Wembley wordt gespeeld.

'Bedankt'

"We danken alle supporters voor hun enthousiasme", reageert Tijs Cools van fanclub 1895. "Intussen krijgt ook ons fanprogamma vorm. Zo voorzien we in elke speelstad een Meeting Point voor de Belgische fans en gaan we ook vriendschappelijke duels spelen tegen supporters van onze tegenstanders. Daarnaast organiseren we ook telkens een fan walk naar het stadion, waar de autoriteiten het toelaten"

Voor de duidelijkheid: de 19.289 bestelde tickets zijn nog niet toegewezen. Dat gebeurt definitief volgende week. "Maar we verwachten geen problemen", zegt woordvoerder Pierre Cornez. Bovendien ligt het werkelijke aantal aanwezige Belgen in de tribunes wellicht hoger, want dit aantal geeft enkel de bestelde tickets in de Belgische vakken weer. Er zitten wellicht ook Belgen in de neutrale vakken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?