Nicolas Frutos keert terug naar Anderlecht

© RSC Anderlecht

Nicolas Frutos is de nieuwe assistent van hoofdcoach Frank Vercauteren bij RSC Anderlecht, zo bevestigde de club dinsdag.

De intussen 39-jarige Argentijnse voormalige aanvaller droeg het shirt van paars-wit tussen 2006 en 2010. Eind 2015 keerde de Argentijn terug naar de Brusselse club om er de beloften te trainen, een functie die hij tussen 2010 en 2013 ook al had uitgevoerd bij het Argentijnse Union Santa Fe, om vervolgens assistent-coach te worden bij het Paraguayaanse Olimpia Asuncion.

Na het vertrek van René Weiler in september 2017 werd Frutos kortstondig T1 van Anderlecht. Na enkele tegenvallende resultaten, met onder meer een 0-3 pandoering tegen Celtic in de Champions League, moest hij plaats maken voor Hein Vanhaezebrouck. Frutos verdween daarop uit de technische staf van de recordkampioen en trok naar Chili, om er de plaatselijke tweedeklasser San Luis de Quillota te coachen.

De band met de Belgische recordkampioen werd echter nooit helemaal doorgeknipt en Frutos maakte er geen geheim van dat hij droomde van een terugkeer naar Neerpede, waar hij ook nog een trainersstage afwerkte. "Toen Frankie Vercauteren en Vincent Kompany mij vroegen om hen bij te staan, heb ik geen moment getwijfeld. Ik ken ze allebei erg goed, de ene als voormalige ploegmaat en de andere als trainer", klinkt het bij Frutos. "We delen dezelfde visie over voetbal en we worden gedreven door dezelfde passie: RSC Anderlecht. Ik zal hen samen met mijn collega's elke dag ondersteunen om het niveau van deze jonge talentrijke groep te verbeteren. Ik heb de voorbije jaren veel inspanningen geleverd om een betere trainer te worden. Ik ben klaar voor deze stap."

Ook Vercauteren is tevreden met de komst van Nicolas Frutos. De hoofdcoach wou nog een assistent erbij, na het ontslag van Pär Zetterberg. Floribert Ngalula blijft bij de club, maar zal niet meer dagelijks op het oefenveld staan. "Nico is een winnaar, zoals wij. Nooit tevreden. Wij hebben mensen van zijn kaliber en zijn ervaring nodig. Ik ben ervan overtuigd dat hij de ideale persoon is om de cultuur van RSC Anderlecht over te brengen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?