© Maarten Verdoodt | De intussen gesloten skipiste van Yeti Ski.

Nieuw stadion RSC Anderlecht op gesloten skipiste? ‘Op dit moment niet aan de orde'

Sarah Declercq
21/01/2022

De kunstmatige skipiste Yeti Ski in Anderlecht is gesloten, zo blijkt op hun website. Maar het terrein is eigendom van RSC Anderlecht en ligt vlak naast de oefenterreinen. Een ideale plek voor een nieuw stadion? “Er zijn op dit moment geen concrete plannen voor het terrein", klinkt het.

“Na 32 jaar te hebben bestaan, hebben wij als uitbaters van Yeti Ski beslist om onze deuren definitief te sluiten,” lezen we op de website van Yeti Ski. De kunstmatige skipiste in Anderlecht blijkt als sinds einde mei gesloten te zijn. Mede door de coronacrisis zagen uitbaters Daniëlle Verlinden en Michael zich gedwongen een andere weg in te slaan - 'Met pijn in het hart', zo blijkt. “Wij zullen jullie en onze groene berg missen,” klinkt het. Uitbaatster Daniëlle Verlinden wil geen verdere toelichting geven, de beslissing heeft sporen nagelaten.

Rest de vraag wat er met het terrein staat te gebeuren. De erfpacht van de terreinen waar de skipiste op ligt, zijn intussen al vijf jaar in handen van RSC Anderlecht. Naast eigenaar van de voetbalclub is Marc Coucke dus ook erfpachthouder van dit terrein. De skipiste ligt bovendien naast het oefencentrum van de club, aan afrit 16 van de ring. De club zou de gronden opgekocht hebben om zijn jeugdcomplex uit te breiden of om er mogelijk een nieuw voetbalstadion te bouwen, klonk het jaren geleden.

Of de sluiting van de skipiste het begin is van een nieuw stadionverhaal valt af te wachten. Volgens RSCA-woordvoerder Mathias Declercq is die gedachtengang momenteel niet aan de orde. “Er zijn op dit moment geen concrete plannen voor het terrein,” aldus Declercq.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Brussel, Sport, Yeti skipiste, RSC Anderlecht, Anderlecht, Neerpede, coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni