Nieuw verlies voor Union

Ook in Lier kon Union niet winnen. Lierse klopte de Brusselaars met 1-0. USG blijft achter met een schamele één op twaalf.

Union heeft het vizier al enkele weken gericht op de play-downs. Tegen de start van play-off III moeten de Unionisten er staan. Alles daarvoor geldt als voorbereiding. Ook de match van zondagnamiddag in Lier.

Bij USG startte Nathan Kabasele voor het eerst. Hij liet enkele hoopgevende acties zien. Samen met zijn ploegmaats, vocht hij voor elke bal. Maar Lierse was de gevaarlijkste ploeg. Twee keer paal én lat in de eerste helft.

In de tweede helft was het de beurt aan Union om de dwarsligger te raken. Da Silva pegelde de bal net iets te hoog. Het werd uiteindelijk Brusselaar Ivan Yagan die het resultaat van de match bepaalde. Yagan scoorde vanop de stip de enige goal in de match.

Intussen worden de verschillen onderin wel kleiner. USG telt maar drie punten meer dan Westerlo, de voorlaatste in de stand. Het verschil met rode lantaarn Tubeke bedraagt vijf punten. De strijd om het behoud in 1B wordt nog bijzonder spannend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?