Inplanting van het toekomstig stadion van Union Saint-Gilloise op de Bemptsite in Vorst

| Inplanting van het toekomstig stadion van Union Saint-Gilloise op de Bemptsite in Vorst.

De gewestelijke afvaldienst Net Brussel kant zich tegen een aspect van de plannen van voetbalclub Union voor een nieuw stadion op de Bemptsite in Vorst. Dat meldt de RTBF vrijdag. Afvalsorteercentrum Recyclis laat in een brief aan de eersteklasser weten dat de stadionplannen niet verenigbaar zijn met de huidige activiteiten. Bussen van de bezoekende fans zouden de Recylis-site moeten doorkruisen, maar dat ziet het sorteercentrum voor papier en karton niet zitten.

Royale Union Saint-Gilloise wil de bussen met de bezoekende fans die van de Ring komen, naar een parking aan de bezoekerstribune van het nieuwe stadion leiden. Maar daarvoor zouden de bussen wel het Recyclis-terrein moeten kruisen.

In de brief die de Franstalige openbare omroep kon inkijken, laat het sorteercentrum aan de Union-directie weten dat het niet kan ingaan op de vraag om het terrein te gebruiken op matchdagen. Daarbij verwijst Recyclis onder meer naar de globale logistiek op de site en de kritieke activiteiten die er plaatsvinden. Een lid van de raad van bestuur van Brussel Energie, het moederbedrijf van Recyclis en zelf in handen van Net Brussel, bevestigt de informatie aan Belga.

Maar er klinkt ook nuance. Recyclis is niet tegen het stadionproject gekant, maar vindt het huidige voorstel op dit concrete punt niet haalbaar. "De toegangskwestie is extreem ingewikkeld. Er is een onophoudelijke stroom van vrachtwagens op de site", klinkt het. De gewenste passage en het parkeren van bussen zouden het functioneren van de afvalsite kunnen belemmeren, die een "kritieke activiteit voor het Brusselse afval" vormt.

Er zijn momenteel geen nieuwe gesprekken gepland tussen de club en het recyclagecentrum.

Eerder deze week werd het bod van Union op de Bempiste officieel verworpen door de gemeenteraad van Vorst. Het schepencollege had eerder een negatief advies gegeven. De Brusselse traditieclub reageerde ontstemd op dat negatief advies en richtte de blik op de Brusselse regering om schot in de zaak te krijgen.

Union speelt momenteel in het historische Joseph Marienstadion naast het Dudenpark, maar beschouwt een nieuw stadion als cruciaal voor de toekomst van de club.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sport , Union Saint-Gilloise , nieuw stadion Union , Net Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni