Nieuwe forfaitnederlaag dreigt voor Bleid

© FM Brussel
17/09/2012
Het zit Bleid-Molenbeek niet mee. Met het B-veld op de Heizel leek het eindelijk een goede thuisbasis gevonden te hebben. Maar Union weigerde daar te spelen omdat het te laat op de hoogte was. Voor Bleid dreigt voor de tweede keer dit seizoen een forfaitnederlaag.

In derde klasse B stond zondag de derby Bleid-Molenbeek - Union Sint-Gillis op het programma. Bleid, sinds het begin van het seizoen op zoek naar een geschikt thuisveld, had de voetbalbond laten weten dat het de wedstrijd op het B-veld van de Heizel wilde spelen.

Tegenstander Union zag dat echter niet zitten. De traditieclub vond dat het te laat was geïnformeerd over de locatie. Een commissie moet nu beslissen of de wedstrijd eventueel op een latere datum wordt gespeeld. Zoniet krijgt Bleid mogelijk een nieuwe forfaitnederlaag aangesmeerd. De ploeg van Michel De Wolf kreeg dit seizoen al eens een forfaitnederlaag toen de burgemeester van Rebecq de match tegen La Louvière niet liet doorgaan uit veiligheidsoverwegingen.

Slotfase
De clubs uit de Rand speelden wel afgelopen weekend: Grimbergen speelde 2-2 gelijk op het veld van Bertrix. Woluwe-Zaventem won met 1-4 op het veld van Heppignies. Diegem klopte Tienen met 5-1.

In de tweede klasse gaf White Star de zege in de slotfase nog uit handen. Het werd 2-2 op het veld van Oudenaarde. De club uit Sint-Lambrechts-Woluwe staat wel nog altijd tweede. Een groot contrast met FC Brussels dat kansloos onderuit ging op het veld van Tubeke (3-0). De ploeg van Johan Vermeersch bengelt helemaal onderin.

In de hoogtste klasse liet Anderlecht punten liggen bij Lierse (1-1). Paars-wit staat gedeeld tweede met vier punten minder dan Club Brugge.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni