Nieuwe tribune en VIP-tent voor basketclub Phoenix Brussels

© Phoenix Brussels
| Domien Loubry (links) was dit weekend nog de beste speler bij Brussels in de thuiszege tegen de Leuven Bears.

De Stad Brussel investeert in de bouw van een splinternieuwe tribune voor basketclub Phoenix Brussels. Ook de VIP-voorzieningen worden uitgebreid met de komst van een grote tent achteraan de zaal. “Dit laat ons toe om op wedstrijddagen 150 mensen meer te ontvangen en zo broodnodige extra centen in het laatje te brengen”, zegt voorzitter André De Kandelaer.

Het blijft voor Phoenix Brussels bang afwachten of het ook volgend seizoen nog zal kunnen aantreden in de eerste klasse van het Belgische basketbal. Door financiële problemen zit de club in moeilijk vaarwater en is het verkrijgen van een licentie voor een verlengd verblijf in de topreeks hoogst onzeker.

Ergens deze week zou wel duidelijk worden waar de club aan toe is. “Ik ben een stuk optimistischer dan aan het begin van de maand. We hebben vorige vrijdag een overleg gehad met de bevoegde schepen (Benoit Hellings, Ecolo-Groen, red.) en dat is, zoals altijd, goed en constructief verlopen. We hebben samen bekeken hoe we sponsors naar het Brusselse basketbal kunnen lokken. De kans is groot dat er vanuit de stad meer mensen zullen worden ingezet om op zoek te gaan naar geïnteresseerde geldschieters om de toekomst van de club te vrijwaren”, zegt voorzitter André De Kandelaer hoopvol.

En De Kandelaer kreeg nog goed nieuws van het Brusselse stadsbestuur. Want er wordt geld vrijgemaakt om te investeren in de bouw van een nieuwe tribune en een VIP-tent achteraan de zaal. “Dat laat ons toe om op wedstrijddagen 150 mensen meer te ontvangen en zo broodnodige extra centen in het laatje te brengen.”

VIP_Phoenix_Brussels
© Phoenix Brussels
| De huidige VIP-ruimte in de sportzaal van Neder-over-Heembeek zal uitgebreid worden met een extra tent achter de zaal. De vips zullen van daaruit rechtstreeks toegang hebben tot het parket.

Crevecoeur op weg naar Gravelines

Over de bouw van een volledig nieuwe thuishaven voor de Brusselaars werd niet meer gesproken. De kreet om een waardig stadion weerklinkt nochtans al bijna een decennium lang en heeft er mee voor gezorgd dat coach en architect van het Brusselse basketbal Serge Crevecoeur het voor bekeken houdt in Neder-over-Heembeek. Hij zou normaal pas op het einde van dit seizoen andere oorden op zoeken, maar blijkt nu vroeger dan verwacht op weg te zijn naar de Franse eersteklasser Gravelines in Duinkerke.

“Het klopt dat de gesprekken tussen Serge en Gravelines vergevorderd zijn. Het is dus niet ondenkbaar dat we sneller dan voorzien op zoek moeten naar een nieuwe hoofdtrainer en manager. Maar een specifieke kandidaat of naam hebben we nog niet in gedachten”, aldus De Kandelaer nog. Met nog elf speeldagen te gaan staat Phoenix Brussels momenteel achtste in het klassement. Het boekte in de strijd om het behoud afgelopen weekend wel een belangrijke overwinning tegen de Leuven Bears: 88-69.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?