| Nina Pinzarrone verbeterde vrijdag in het Skating Center in Mechelen haar topscore voor het korte programma tot 66,65. (archief)

Nina Pinzarrone ligt op koers voor eerste nationale titel

© Belga
17/11/2023

Nina Pinzarrone volgt naar alle waarschijnlijkheid de afwezige Loena Hendrickx op als Belgische kampioene in het kunstschaatsen. De Brusselse telt na de korte kür op vrijdag een voorsprong van dertien punten.

Pinzarrone verbeterde vrijdag in het Skating Center in Mechelen haar topscore voor het korte programma tot 66,65. Dat is bijna een punt meer dan op 3 november toen ze tijdens de Grand Prix van Frankrijk op 65,74 uitkwam. De enige andere deelneemster, Jade Hovine, verzamelde 53,33 punten.

Loena Hendrickx, de topfavoriete voor een nieuwe Belgische titel, meldde zich af voor het BK omdat ze na ziekte nog te veel verzwakt is. Pinzarrone hoopt dat ze in de toekomst volop kan wedijveren voor de nationale titel met de 24-jarige Kempense. "Het zou leuk zijn om Belgisch kampioene te worden", zegt de bijna 17-jarige Brusselse. "Maar het is beter als Loena er volgende keer weer bij is. Nu zie ik dit BK vooral als een training."

De ontknoping van het BK met de vrije kür staat zaterdag op de agenda.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sport , Nina Pinzarrone , kunstschaatsen , belgisch kampioen , korte kör

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni