FLITS BRYC BRUZZ ACTUA 1632

De Brussels Royal Yacht Club (BRYC)

Nu ook Nederlandstalige vaaropleidingen bij BRYC

Jean-Marie Binst
© BRUZZ
03/10/2018

De Brussels Royal Yachtclub (BRYC), aan het kanaal in Laken, is na 55 jaar van Franstalige brevetopleidingen van start gegaan met een Nederlandstalige navigatieschool.

Het nieuwe clubbestuur probeerde vorig schooljaar uit of er interesse was en wat bleek: vijftien cursisten volgden de eerste Nederlandstalige gecombineerde vaaropleiding voor het Algemeen stuurbrevet en het Yachtmanbrevet. Ook praktijkopleidingen op zee kunnen gevolgd worden.

“De club wil duidelijk haar onthaal openen voor Vlaanderen"

Michel Clouwaert, opleidingsdirecteur Brussels Sailing Academy

SummerGuide2018 EAT04 BRYC

“Niet iedereen raakt snel bij de kust om Nederlandstalige vaarlessen te volgen, daar komen we nu aan tegemoet in onze Brussels Sailing Academy,” verklaart opleidingsdirecteur Michel Clouwaert. “De club wil duidelijk haar onthaal openen voor Vlaanderen, daarin volgen we de multiculturaliteit van de hoofdstad,” verduidelijkt hij de beslissing om de 110 jaar oude club van 480 leden (van wie een vierde actief) nieuw leven in te blazen.

Lokmiddel voor de avondlessenreeks, die dit schooljaar van 10 oktober 2018 tot eind maart 2019 loopt, is ongetwijfeld de cursusleider radio-officier ter zee Stan Lettany, expert in zeevaartelektronica. “We konden hem uit Antwerpen binnenrijven om de cursus op niveau te tillen,” aldus nog Clouwaert. Na de opleiding kunnen de cursisten een examen afleggen bij de FOD Mobiliteit en Transport.

De BRYC (website: bruxelles-royal-yacht-club.be) is gelegen aan de Vilvoordsesteenweg 1 in Laken, heeft 250 ligplaatsen voor boten (bijna altijd volzet), waarvan een tiental voor passanten. De naburige Zeescouts organiseren al langer Nederlandstalige vaardigheidsopleidingen voor zeiler, maar dat is geen sportbrevet.

BRYC.jpg

De Brussels Royal Yacht Club.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Sport, BRYC, Yacht Club, navigatieschool

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni