Officieel: Union mag opnieuw in Joseph Marienstadion spelen

© Royale Union Saint-Gilloise via Facebook
| Het splinternieuwe Joseph Marienstadion is nu ook officieel goedgekeurd door de licentiecommissie van de voetbalbond.

De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft het gerestaureerde Joseph Marienstadion van Union goedgekeurd om wedstrijden van de Proximus League (1B) in te organiseren. Dat kondigde de Pro League vrijdag aan. De eerste thuiswedstrijd van de Unionisten op 12 augustus tegen OH Leuven kan opnieuw in het mythische Dudenpark plaatsvinden.

Op 11 april kreeg Union Sint-Gillis zijn proflicentie van de Licentiecommissie, maar de thuiswedstrijden moesten afgewerkt worden in het Koning Boudewijnstadion. Op het moment van de licentie-aanvraag waren de verbouwing aan het Joseph Marienstadion immers nog volop bezig. Als de werken tijdig klaar zouden geraken, mocht Union wel terugkeren naar haar historische stadion in Vorst.

Na groen licht van de lokale autoriteiten stuurde de KBVB zijn stadionverantwoordelijke voor een grondige controle. Die constateerde dat aan alle stadionvoorwaarden voor 1B voldaan werd: het Joseph Marienstadion beschikt nu over lichtinstallaties van 932 lux en de capaciteit werd verhoogd tot 8.081 plaatsen, waarvan 5.081 zitjes.

Daarmee voldoet de thuishaven van Union nog niet aan de voorwaarden voor 1A. Daarvoor zijn 8.000 plaatsen, waarvan 5.000 zitplaatsen, nodig, maar ook een gemiddelde lichtsterkte van 1.200 lux.

Opening tegen Leuven

Na twee seizoenen in het veel te grote Koning Boudewijnstadion kunnen de trouwe Brusselse fans opnieuw terecht in hun mythische Joseph Marienstadion.

En met OH Leuven op zondag 12 augustus, om 16.00 uur, als eerste tegenstander strikt het stamnummer 10 meteen ook een knappe affiche. Vrijdagavond opent Union zijn seizoen op het veld van nieuwkommer Lommel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?