Oleg Iachtchouk niet langer jeugdtrainer bij RSC Anderlecht

© Oleg Iachtchouk (links) en Nicolas Frutos (rechts).

Oleg Iachtchouk is geen jeugdtrainer meer op de RSCA Academy. De voormalige aanvaller ruilt zijn job als coach op Neerpede voor die van individueel begeleider van voetballers.

Iachtchouk had sinds 2017 alle ploegen van de U12 tot en met de U16 onder zijn hoede. Onder Nicolas Frutos was hij ook assistent-coach van de U19 bij Anderlecht. Maar de Oekraïense Belg kwam tot de conclusie dat trainerschap niet helemaal zijn ding is en geeft zijn carrière een nieuwe wending. De 42-jarige Iachtchouk zal op zelfstandige basis (jeugd)spelers begeleiden die net zoals hem in België neerstrijken om hun voetbalcarrière uit te bouwen.

"Het siert hem dat hij eerlijk is met zichzelf en met de club. Hij is op zoek gegaan naar een rol waarin hij zich goed voelt", reageert Jean Kindermans, directeur van de RSCA Academy. "Oleg zal ons nog veel diensten kunnen bewijzen bij de integratie van spelers bij RSCA. Hij weet perfect welke noden er soms zijn bij jonge spelers. Hij maakte het zelf mee. Die expertise zal hij nu kunnen delen."

Nog vaak op Neerpede

De ervaren aanvaller ziet zichzelf ook nog vaak terugkeren op Neerpeede. "Dat lijkt me logisch. Daar ken ik nu eenmaal de meeste mensen", zegt Iachtchouk aan Het Nieuwsblad. "Ik zal tips geven, vooral over details waarop ze moeten letten, bijvoorbeeld aan de hand van videoanalyses. Maar individuele trainingen doe ik niet meer. Die gasten trainen al genoeg."

Iachtchouk was zestien jaar oud toen scouts van Anderlecht hem naar België haalden. De Oekraïense aanvaller speelde van 1996 tot 2006 voor paars-wit. Daarin was hij goed voor 31 goals in 119 duels. Daarna ging hij nog uitbollen bij het Griekse Ergotelis (2006-2007), Cercle Brugge (2007-2013), KVC Westerlo (uitleenbeurt in 2013) en BX Brussels (2013-2014).

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?