Olivia Borlée stopt met atletiek

Olivia Borlée

Olivia Borlée stopt met atletiek. Dat bevestigt haar management in een persbericht. De winnares van een gouden medaille op de Olympische Spelen van Peking gaat zich volledig toeleggen op het modelabel dat ze met Élodie Ouédraogo oprichtte.

"Ik heb echt heel lang getwijfeld", zegt Borlée, die afkomstig is uit Brussel. "Topsport heeft mijn hele leven gedomineerd, en ik was stiekem nog aan het dromen van deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. Maar het gaat allemaal heel hard met ons merk, dus ik voel gewoon dat ik nu moet springen."

Borlée kreeg samen met Hanna Mariën, Élodie Ouédraogo en Kim Gevaert een gouden medaille op de 4x100 meter van de Olympische Spelen van 2008 in Peking. Het viertal kreeg die medaille pas in 2016, nadat de de Russische ploeg was gediskwalificeerd wegens een doping. Op de spelen van 2016 in Rio was Borlée vlaggendraagster voor België.

Sinds 2016 werken Borlée en Ouédraogo samen aan 42|54 een merk voor sportkleding. Nu ze stopt ze met atletiek om zich geheel op het merk te focussen, dat in 2018 een Belgian Fashion Award kreeg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?