Victor Boniface, de spits van Union, dwong woensdagavond geen enkele doelkans af en werd na een uur vervangen.

Ordeloos Union meteen onderuit op eerste speeldag play-offs

03/05/2023

Union Saint-Gilloise is de Champions' play-offs van de Jupiler Pro League op de slechtst denkbare manier gestart. Het verloor woensdagavond met 0-2 thuis van bekerwinnaar Antwerp. Niet alleen dwongen de Brusselaars nauwelijks een doelkans af, ze worden door de rivaal uit Antwerpen ook voorbijgestoken in het klassement.

Union Saint-Gilloise, het hele seizoen een toonbeeld van samenhang en effectiviteit, was op de eerste speeldag van de zogeheten Champions' play-offs een schim van het team dat in binnen- en buitenland zo vaak van zich liet spreken. Het trof in Antwerp bovendien een ploeg in volle winning mood. Een roodwitte machine ook, eentje die aan twee uitbraken in de eerste helft genoeg had om in de stand over de Brusselaars te springen.

Wie dacht dat Antwerp na de gewonnen bekerfinale tegen KV Mechelen, afgelopen zondag, moeite zou hebben om de draad weer op te pikken had het mis. Gedirigeerd door het jonge drietal Keita, Vermeeren en Balikwisha zette Antwerp meteen de toon. Twee doelpunten midden de eerste helft stelden Union voor onoplosbare problemen. Eerst schilderde Bataille na een lange rush de bal op het hoofd van Jurgen Ekkelenkamp: 0-1. Tien minuten later stuurde Vermeeren zijn leeftijdsgenoot Mandela Keita alleen op Union-doelman Moris af. De jonge Belg bleef ijzig koel en verdubbelde op gracieuze wijze de voorsprong.

Aan de overkant bleef het wachten op kansen, tot grote onvrede van trainer Karel Geraerts. Die maakte van de rust gebruik om drie spelers te wisselen. Lynen, Kandouss en Lazare maakten plaats voor Puertas, Terho en El Azzouzi. Het leverde allemaal weinig op. Union bleef een krampachtige ploeg die in tegenstelling tot enkele maanden geleden maar geen lijn in het spel kreeg. Heel lang oogde de ploeg, mede door de off-day van aanvoerder Teuma, radeloos en onordelijk.

De beste kansen waren nog voor die andere invaller Nilsson (kopbal op doelman Butez) en de steeds nukkiger ogende Puertas (harde trap over).

De uitkomst van het matige duel is dat Union terugzakt naar de derde plaats in het klassement, op drie punten van leider RC Genk, en een punt van Antwerp. Zaterdagavond volgt voor de Brusselaars de verplaatsing naar Club Brugge. Als de vice-kampioen daar geen ander gezicht toont en opnieuw verzandt in wanorde, dreigt het verder voeling met de koploper uit Limburg te verliezen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Union Saint-Gilloise , Antwerp , Jupiler Pro League , Champions play-offs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni