Ook onderzoek naar zwart geld bij Anderlecht

© PhotoNews
| Het Constant Vanden Stockstadion van RSC Anderlecht.

Niet alleen Racing Genk, ook vier andere (gewezen) eersteklassers deden de afgelopen ­jaren betalingen aan verdachte bedrijven van Dejan Veljkovic in Cyprus en Montenegro. Dat blijkt uit officiële ­rapporten van de Voetbalbond. In totaal gaat het over 34 transacties (transfers of contractverlengingen) van spelers van KV Mechelen, Standard, Anderlecht en Oostende. Het gerecht onderzoekt of het om illegale constructies gaat.

De meeste van de verdachte transacties hebben betrekking op spelers van KV Mechelen in de periode tussen april 2015 en maart 2018. Zo kwamen ook Anderlecht en Standard in het vizier. Dat schrijft de krant Het Nieuwsblad. Anderlecht nam linksachter Ivan Obradovic over van Mechelen, Standard haalde er Milos Kosanovic weg.

Beiden zijn cliënten van Dejan Veljkovic, spilfiguur en spijtoptant in de zaak Propere Handen. Een van de vragen die het ­gerecht zich stelt is of de spelers in kwestie zich ook met zwart geld hebben laten betalen.

Eerder raakte bekend dat Peter Maes zich via een zwartgeldcarrousel van Dejan Veljkovic zou hebben verrijkt in zijn periode bij Racing Genk en Lokeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?