Ook tegen Club NXT laat leider Union niets liggen

14/02/2021

Union Sint-Gillis heeft zondag op de negentiende speeldag in de 1B Pro League met 3-1 gewonnen van Club NXT, de beloften van Club Brugge. Daardoor verstevigt L' USG zijn leiderspositie in het klassement. De titel en promotie naar eerste klasse ligt binnen handbereik.

Union kreeg eerder deze week in de Beker toch een stevig 0-5 oplawaai te verwerken tegen RSC Anderlecht en ook in het competitieduel tegen de Bruggelingen kwamen ze al vroeg op achterstand. De Venezolaanse aanvaller Daniel Perez opende immers na vier minuten de score in het Dudenpark: 0-1.

Maar topschutter Dante Vanzeir was op het kwartier bij een verre bal van doelman Anthony Moris bij de pinken om de gelijkmaker te scoren. In het begin van de tweede helft maakte de belofteninternational er zelfs 2-1 van. Toen Xander Blomme even later met twee keer geel naar de kant moest, was het over en uit voor de bezoekers. Christian Burgess maakte in het slot nog de 3-1, meteen ook de eindstand.

In het klassement loopt Union vijftien punten uit op eerste achtervolger Seraing, dat een wedstrijd minder telt omdat het duel bij RWDM werd uitgesteld. Club NXT is met zeven punten laatste.