Opnieuw boete voor RSC Anderlecht wegens pyrogebruik

© Photo News
| De feiten betreffen een witte rookbom in tribune vier.

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag opnieuw een boete aan RSC Anderlecht opgelegd wegens het gebruik van pyrotechnisch materiaal door haar supporters. Dat gebeurde in de thuiswedstrijd tegen STVV op 20 oktober.

De feiten betreffen een witte rookbom in tribune vier, vlak na de 3-1 van Kemar Roofe in minuut 67. Het afsteken ervan had geen invloed op de wedstrijd, maar omdat de voetbalbond een nultolerantie hanteert werd RSCA alsnog vervolgd. Het Bondsparket eiste een boete van 2.500 euro.

Anderlecht somde in zijn verdediging voor de Geschillencommissie alle getroffen maatregelen op. Zo riskeren paars-witte fans een jaar uitsluiting als ze pyro gebruiken en werd de procedure van burgerrechtelijke uitsluiting verder uitgebreid. Binnenkort zal ook een verbeterd camerasysteem operationeel zijn in het Lotto Park.

Ondanks de vele precedenten de voorbije weken kreeg RSCA strafvermindering. Dat heeft paars-wit te danken aan de genoemde initiatieven. “We zullen nagaan of de vooropgestelde inspanningen tot resultaat leiden”, aldus de Geschillencommissie. De Brusselaars kregen uiteindelijk een boete van 2.500 euro, waarvan 1.000 euro met uitstel.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?