| De Fransman Florent Sanchez wordt na zijn doelpunt gefeliciteerd door zijn ploegmaats. Westerlo scoorde in blessuretijd alsnog tegen.

Opnieuw laat RWDM in slotfase belangrijke punten liggen

21/10/2023

Op de elfde speeldag van de Jupiler Pro League heeft RWDM nagelaten zijn vierde competitiezege van het seizoen te behalen. Tegen staartploeg Westerlo kwam het na een uur op voorsprong via de Fransman Sanchez, maar in blessuretijd scoorde Westerlo alsnog de gelijkmaker.

Al meer dan een maand is het geleden dat RWDM nog eens kon winnen, toen ging op een zachte septemberavond Cercle Brugge onderuit in het Edmond Machtensstadion. Zaterdag wist Westerlo, de voorlaatste in de stand, aanvankelijk nooit een vuist te maken tegen de Brusselaars. Toch hield de ploeg van trainer Jonas De Roeck meer dan een uur makkelijk stand. Toen leek een droge knal van de Fransman Florent Sanchez, een speler die gehuurd wordt van Lyon, één van die andere clubs waar RWDM-eigenaar John Textor de plak zwaait, een nieuwe nederlaag in te leiden voor de bezoekers.

Maar net als twee weken geleden tegen Charleroi liep het in de slotfase weer helemaal mis voor de Brusselaars. De Amerikaan Griffin Yow ontsnapte aan de aandacht van de verdediging en schoof de 1-1 achter Defourny.

Paal en lat

RWDM liet in het begin van het matige duel de bal zoveel mogelijk aan Westerlo, dat vorig jaar nog zo lang uitzicht behield op de top zes. Het was dan ook een verrassing toen Gueye vanuit het niets in de vijftiende minuut ineens op de paal kopte. Aan de overkant moest Defourny alleen op een poging van Daci ingrijpen. Daarna voerde RWDM stelselmatig de druk op, maar Mboup en opnieuw Gueye wisten Bolat niet te verrassen.

Na de rust kende de thuisploeg weinig problemen met zijn tegenstander. Nog eens Mboup en Reine-Adélaïde hadden kunnen scoren voor RWDM, maar waren te onbesuisd in de afwerking. Dat was helemaal niet het geval voor Sanchez, die in de 65ste minuut de 1-0 scoorde. Gueye kwam daarna nog het dichtst bij een tweede Molenbeekse treffer, maar de lat voorkwam de 2-0.

Toen alles op een vierde competitiezege voor RWDM wees (en de daarbij horende zevende plaats in de stand) liep het alsnog mis. Minder dramatisch dan twee weken geleden op Mambour toen Charleroi een 0-1 achterstand in blessuretijd omboog in een overwinning. Toch zal het gelijkspel bitter smaken voor het team van trainer Caçapa. .

Vrijdag wacht de verplaatsing naar Sint-Truiden, misschien krijgt RWDM daar een nieuwe kans om mogelijke concurrenten voor de degradatie enigszins op afstand te houden.