| RWDM-speler Gueye profiteert van een flater van een doelman om de 0-1 te scoren. Uiteindelijk bleek het niet voldoende voor de zege.

RWDM geeft zege weg in doldwaze eindfase

© BRUZZ - Belga
06/10/2023

RWD Molenbeek heeft vrijdagavond een grote mogelijkheid onbenut gelaten om op te rukken naar de vijfde plaats in het klassement. De Brusselaars profiteerden in eerste instantie optimaal van een flater van Charleroi-doelman Koffi om 0-1 voor te komen, maar gaven in een doldwaze eindfase alsnog de overwinning weg: 2-1.

Makhtar Gueye scoorde na 82 minuten het openingsdoelpunt, na een blunder van formaat van Charleroi-doelman Koffi. Die verslikte zich helemaal in een terugspeelbal, waarna Gueye het geschenkje dankbaar aannam.

Het was een van de schaarse hoogtepunten in een wedstrijd om snel te vergeten. Opvallend was de vervanging van scheidsrechter Lawrence Visser. Die moest op het uur geblesseerd naar de kant voor Theophile Diskeuve.

Voordien waren de beste kansen voor de thuisploeg geweest. Op voorzet van Isaac Mbenza kwam Ryota Morioka op het halfuur het dichtst bij de openingstreffer, maar de kopbal van de Japanner miste kracht en werd door RWDM-goalie Théo Defourny uit het doel gehouden.

Net toen de wedstrijd op een Brusselse zege leek af te stevenen, sloeg de thuisploeg toch nog toe in de beruchte Mazzu-time. Op een kopbal van de ingevallen Nikola Stulic redde Defourny nog de meubelen, maar Oday Dabbagh was goed gevolgd om van dichtbij de gelijkmaker binnen te duwen: 1-1 na 93 minuten en Mambourg mocht zich opmaken voor een dolle slotfase.

Bij een opstootje aan de zijlijn werd Gueye met een tweede keer geel van het veld gestuurd, even later spatte een kopbal van Daan Heymans uiteen tegen de paal. Bij de daaropvolgende hoekschop zorgde Vetle Dragsnes met een schitterende omhaal voor de 2-1 eindstand.

Met de tweede zege van het seizoen op zak klimmen de Carolo's met tien punten voorlopig naar een met Eupen en Standard gedeelde elfde plaats. RWDM staat met twee punten meer op de negende stek, maar zal zich deze bizarre avond, waarop het een zekere zege weggaf, nog lang heugen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , RWDM , Jupiler Pro League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni