Opnieuw visumproblemen voor Molenbeekse jiujitsuka

© BRUZZ

Jiujitsuka Amal Amjahid moet mogelijk forfait geven voor het hoog aangeschreven Grand Slam in Los Angeles. Door visumproblemen voor haar trainer en schoonvader Khalid Houry dreigt de atlete uit Sint-Jans-Molenbeek niet op tijd naar de Verenigde Staten te kunnen afreizen.

Amjahid behoort tot de absolute wereldtop in het jiujitsu. Ze staat op de eerste plaats op de wereldranglijst en was al eerder wereldkampioene en Europees kampioene. Ook op de Wereldspelen veroverde ze het goud.

De Molenbeekse atlete herbeleeft een ware nachtmerrie. Eind mei wilde ze naar het WK in Los Angeles om voor de wereldtitel te kampen, maar samen met haar coach werd ze van het vliegtuig geplukt. Ook nu dreigt hetzelfde doemscenario. Volgens haar federatie kan Amjahid zelfs de eerste plaats op de wereldranglijst verliezen.

Amerikaanse ambassade

"De visumaanvraag van Khalid Houry is nog hangende en dreigt vier dagen voor we naar de Verenigde Staten moeten vertrekken te laat te komen. Op die manier wordt de federatie, de coach en vooral onze atlete Amal Amjahid opnieuw van een grote afspraak beroofd", klinkt het in een persbericht.

"Toen we na het debacle op 31 mei terugkeerden naar Belgiƫ werden Amjahid en haar coach uitgenodigd op de Amerikaanse ambassade. Die beloofde beiden een visum dat tien jaar geldig zou zijn. Op 5 juli kreeg Amjahid haar visum meteen, maar haar coach moest op het consulaat nog extra informatie geven. Houry moest het administratieve onderzoek in Washington afwachten."

De Franstalige jiujitsufederatie roept politici op om actie te ondernemen. "Zodat Amal Amjahid en haar coach Khalid Houry aan dit grote toernooi kunnen deelnemen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?