Het team uit Sint-Pieters-Woluwe is de verrassende leider in de Belgische hockeycompetitie.

Orée verliest eerste keer in Brusselse hockeyderby

© Belga - BRUZZ
19/10/2020

Landskampioen Léopold is erin geslaagd het tot nog toe onoverwinnelijke Orée zijn eerste nederlaag van het seizoen aan te smeren. De Ukkelse ploeg won de Brusselse derby voor eigen publiek met 6-3, dankzij een uitmuntende Tom Boon. Orée blijft wel leider in de Belgische hockeycompetitie.

Op de achtste speeldag zit de zegereeks van Orée erop. Tegen Léopold kon trainer Xavier De Grève voor het eerst dit seizoen terug rekenen op John-John Dohmen. Desondanks kwamen de bezoekers snel 2-0 achter na twee doelpunten van Tom Boon (5e en 11e). Micael Domene verkleinde de achterstand (15e), maar Boon sloeg opnieuw toe (26e) voor de pauze.

Na de rust liep de score uit tot 5-1 via Tom Degroote (46e) en Max Plennevaux (50e). Orée scoorde nog tweemaal via Timothée Clément (59e) en Domene (69e), maar dankzij een tweede treffer van Degroote (68e) in de tussentijd eindigde de intense partij uiteindelijk op 6-3.

De Woluwenaren blijven ondanks het verlies bovenaan het klassement staan van de eerste ronde, maar komen nu binnen het bereik van Gent. Dat komt op drie punten van Orée met een wedstrijd minder.

Winst voor Daring

Léopold staat nu derde met 16 punten, voor de Waterloo Ducks (14), die een tweede overwinning op rij boekten door met 2-6 te winnen in Antwerpen, en Leuven (14). Beerschot, dat makkelijk de maat nam van rode lantaarn Namen (9-0), volgt met 13 punten.

Daring proefde nog eens van de zege, want de Molenbekenaars klopten Herakles met 3-1 en maken zo een sprongetje in het klassement naar de negende plek. Het Ukkelse Racing, dat wegens coronaperikelen niet in actie kwam het voorbije weekend, is verrassend voorlaatste.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel , Sport , Sporting Flagey , hockeyclub Orée , Leopold Hockey Club

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni