Oude rot Iachtchouk nieuwe spits BX

© brusselnieuws.be
19/08/2013
BX Brussels heeft opnieuw een speler voorgesteld. Geen jong ketje deze keer maar niemand minder dan Oleg Iachtchouck. De aanvaller speelde tien jaar voor Anderlecht en is ondertussen bijna 36 jaar. "Ik wilde eigenlijk stoppen, maar het project is zo mooi dat ik geen neen kon zeggen." [+ video]

Na een laatste avontuur bij tweedeklasser Westerlo leek het einde in zicht voor Oleg Iachtchouck. "Ik wilde eigenlijk stoppen", zegt de Oekraïner, die in oktober 36 wordt. "Maar toen werd ik gecontacteerd door BX. Het project is zo mooi dat ik geen neen kon zeggen."

Iachtchouck moet de nodige ervaring brengen in de jonge ploeg van Vincent Kompany. "Het is aan ons om de jongeren de juiste weg te tonen", zegt hij. "BX begint van nul en ik ook. Ik wil daar het maximum voor geven. Ik hoop dat BX het vierde grote moment van mijn carrière wordt, na mijn selectie voor de nationale beloften van Oekraïne, mijn transfer naar Anderlecht en mijn periode bij Cercle."

Van 2003 en 2005 speelde Iachtchouck nog samen met Kompany bij Anderlecht. In totaal speelde de fijnbesnaarde spits tien seizoenen voor paars-wit. Na een avontuur in Griekenland speelde hij nog vijf jaar voor Cercle Brugge.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni