Voorzitter Baatzch in het Mariënstadion.

Overname Union zo goed als rond

MV, TH
© BRUZZ
14/05/2018
Updated: 14/05/2018 11.27u

Volgens voorzitter Jürgen Baatzsch zijn bijna alle documenten getekend. Union Saint-Gilloise komt zo goed als zeker in handen van het bedrijf van de Britse miljardair Tony Bloom. Op het schepencollege van komende donderdag beslist de gemeente Sint-Gillis of het akkoord gaat met de overname. De gemeente behoudt wel haar vier procent van de clubaandelen.

De voorzitter van Union Saint-Gilloise maakt zich nog weinig zorgen. "De overname is zo goed als rond", zegt hij. "Het dossier ligt nu ter goedkeuring in handen van de gemeente."

De Vlaamse schepen in Sint-Gillis, Willem Stevens (SP.A) bevestigt dat aan BRUZZ. "Door de jaren heen is de gemeente Sint-Gillis aandeelhouder geworden van de club. Let op, dat gaat over heel weinig aandelen."

Gemeente blijft aandeelhouder

De aandelen van de gemeente zitten niet mee in de deal met kandidaat-overnemer Tony Bloom. "We hebben vier procent van de aandelen in handen", aldus schepen Stevens. "Het is de bedoeling om die te behouden, om zo ook een voet binnen de club te houden."

De gemeente zou twee voorwaarden stellen aan het bedrijf van Bloom. De eerste is dat het Joseph Mariënstadion behouden blijft als thuishaven. De twee voorwaarde: het stamnummer moet voor altijd aan de club verbonden blijven.

Donderdag zal de aandelenverkoop behandeld worden op het schepencollege.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Sport, Voetbal, Union Saint-Gilloise, Tony Bloom

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni