| RSCA-fans uiten na de match hun ongenoegen bij speler Andy Najar.

Paars-witte emmer der vernederingen loopt over: RSCA onderuit in Moeskroen

MV
22/12/2018

Eén punt op vijftien, dat is de balans van de laatste vijf wedstrijden van RSC Anderlecht. De fiere Brusselaars moesten nog maar eens een nederlaag slikken, nu zelfs bij rode lantaarn Moeskroen. En was het onverdiend? Nee hoor. Het debuut van interim-trainer Karim Belhocine bij Anderlecht begint dramatisch, en zijn carrière aan het roer van het a-team zal hoogstwaarschijnlijk duren tot en met oudjaar.

Leye maakte al na zeven minuten al duikend de 1-0. Anderlecht wist toen al dat het een zware avond zou worden. Op het kwartier maakt Bakic de 2-0, Anderlecht sleepte zich moedeloos over de grasmat van Le Canonnier.

De bezoekers bleken kanonnenvlees voor de Henegouwers, excuses voor onze woordspeling die bijna even flauw is als het vertoonde spel van Anderlecht. Dimata maakte wel nog de aansluitingstreffer diep in de tweede helft, maar vijf minuten later scoorde de onvermijdelijke Leye de 3-1.

Paars-wit moest inpakken en wegwezen. En de supporters die waren razend, op de spelers én de voorzitter. Ontgoocheld als ze zijn over de huidige gang van zaken bij hun club.