Anderlecht strikt droomkandidaat Arnesen als technisch directeur

© RSC Anderlecht
| Arnesen als speler van RSCA (l) en als manager (r).

De Deen Frank Arnesen wordt de nieuwe technisch directeur van voetbalclub Anderlecht. Daarmee hengelt paars-wit zijn gedroomde kandidaat voor de vacature binnen. Arnesen speelde in de jaren 80 twee jaar voor RSCA en deed bij topclubs als Chelsea en PSV ervaring op als manager.

De Deen treedt op 3 januari in functie bij paars-wit, zo meldt de Brusselse recordkampioen donderdag. Arnesen keert na 33 jaar terug naar Anderlecht. Van 1983 tot 1985 maakte de voormalige aanvallende middenvelder het mooie weer in het Astridpark. In 1985 behaalde hij een landstitel met de club, alvorens naar PSV te verhuizen.

Gedroomde tandem

De Deen vormt de gedroomde tandem met Pär Zetterberg, momenteel assistent in Anderlecht. Arnesen kan knappe adelbrieven voorleggen. Als voetballer speelde hij voor Ajax, Valencia, Anderlecht en PSV. Op zijn conto staan 52 internationale duels met Denemarken. Als manager werkte hij achtereenvolgens voor PSV, Tottenham, Chelsea, Hamburg en PAOK Saloniki.

Arnesen is de opvolger van Luc Devroe, die door Verschueren opzij werd gezet. Devroe blijft wel in de scoutingcel betrokken bij Anderlecht. Arnesens aanstelling past in het beleid om Anderlecht-coryfeeën een sleutelrol te geven binnen de club.

'Grote meerwaarde'

"Ik ben blij dat ik Frank Arnesen kan voorstellen als nieuwe technisch directeur", reageert Michael Verschueren, die het sportief departement leidt. "Hij kent onze club, maar heeft ook ervaring opgedaan bij topclubs in het buitenland, zoals PSV, Tottenham en Chelsea. Hij betekent een grote meerwaarde voor RSCA."

Zijn eerste taak zal eruit bestaan om een nieuwe coach aan te stellen. Na de tegenvallende resultaten van de voorbije weken en het verlies op bezoek bij Cercle Brugge werd Hein Vanhaezebrouck afgelopen weekend de laan uitgestuurd. Karim Belhocine is zijn tijdelijke opvolger voor de komende twee wedstrijden

Eind november ontkende Anderlecht in een persbericht nog onderhandelingen te voeren met Frank Arnesen, ook PSV liet weten dat het zijn lid van de Raad van Commissarissen niet wilde laten vertrekken. De Deen beheerde bij de Nederlandse topclub de portefeuille voetbalzaken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?