| Park'cours wordt georganiseerd met onder meer Les Gazelles de Bruxelles (archiefbeeld)

Park'cours: sociaal joggen zonder prestatiedruk

AV
© BRUZZ
28/03/2022

Brussel heeft er met Park'cours een nieuw loop-event bij. Het is gebaseerd op het fenomeen van de park run in Engeland, waarbij mensen ongedwongen samenkomen om een afstand van ongeveer vijf kilometer af te leggen in een park, al lopend of al wandelend. De focus ligt vooral op het sociale.

Park’cours is een samenwerking van looporganisaties BXL RUN CREW, Les Gazelles de Bruxelles en de VGC-sportdienst. Zij slaan de handen in elkaar om het oude idee van Les Gazelles nieuw leven in te blazen, namelijk laagdrempelig sporten. Initiatiefnemer Tim Verheyden kreeg het idee voor de samenwerking door wat hij al met de BXL RUN CREW doet, lopen door onze hoofdstad en daarbij nieuwe mensen leren kennen.

“Lopen geeft echt een goed gevoel en dat is wat we willen uitdragen aan een breder publiek”

Tim Verheyden, initiatiefnemer van Park'cours

Anders dan bij een gewone sportwedstrijd zijn de sportieve prestaties hier minder van belang. Centraal staat het sociale aspect: op een laagdrempelige manier mensen samenbrengen door sport. Deelnemen is gratis en er wordt voor gemakkelijke paden gekozen om het event zo toegankelijk mogelijk te maken.

Het is om die reden dat er bij Park’cours in parken wordt afgesproken. Op die manier kunnen ook G-sporters (mensen met een beperking) en ouders met een buggy meedoen. “Mensen leren niet alleen elkaar kennen, maar ontdekken zo ook het groen in de stad,” volgens Tim.

Je kan er alleen of met vrienden en familie aan deelnemen. Het enige wat je moet doen is je online inschrijven voor de maandelijkse afspraak in een Brussels park, dan krijg je achteraf ook een snack en een drankje. Op zondag 3 april wordt het startschot gegeven voor Park'cours met een run in het Koning Boudewijnpark in Jette.

Initiatiefnemer Park'coursTim Verheyden bij Whatzz Up? met Bram

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni