Perdichizzi redt puntje voor Union tegen Lommel (2-2)

26/01/2020
Updated: 26/01/2020 20.31u

Union is zondag tegen Lommel niet verder geraakt dan een 2-2 gelijkspel. Hoewel USG als eerste op voorsprong kwam, zag het er vijf minuten voor tijd niet goed uit voor de thuisploeg. Dankzij een laat kopbaldoelpunt van Pietro Perdichizzi wist Union in het wedstrijdslot nog een puntje uit de brand te slepen.

Tegen leider Lommel zat winteraankoop en Rode Duivel Sébastien Pocognoli een eerste keer bij de basiself. De linkerflankverdediger toonde zich sterk in de omschakeling en had in het begin van de wedstrijd een voet in bijna iedere tegenaanval van de thuisploeg. Na twaalf minuten voetballen deed Casper Nielsen de netten van het met winterzon overgoten Joseph Mariënstadion trillen. Het gejuich was echter maar van korte duur: de lijnrechter had zijn vlag opgestoken voor buitenspel van de Deen.

Ik voel me goed bij Union en geniet van de sfeer, maar ik ben ontgoocheld omdat we nu wellicht alle matchen moeten winnen om nog iets te betekenen dit seizoen.

Sébastien Pocognoli na het 2-2 gelijkspel tegen Lommel

Top Teddy

Union bleef druk zetten en zo lukte het drie minuten later wel. De flaterende Lommelse doelman Svedkauskas werkte een hoekschop van Teddy Teuma onhandig in eigen doel. We kunnen helaas geen gedachten lezen, maar toch deed de blik die Peter Maes naar zijn bestuur wierp uitschijnen dat een nieuwe doelman voor de Lommel-trainer geen overbodige luxe zou zijn.

Toen Fixelles even later de diepte opzocht en de score zowaar probeerde te verdubbelen, was Svedkauskas wel bij de pinken. Aan de overkant moest ook Union-doelman Kristiansen zich een eerste keer reppen op een doorgekopte vrije trap.

Sébastien Pocognoli na afloop van het gelijkspel tegen Lommel (2-2).

Union spreidt zijn vleugels

In de eerste helft speelde Union hoog en trakteerde het zijn aanhang op mooi combinatievoetbal vanop de flanken. Hoewel Lommel voor de rust duidelijk de mindere ploeg was, gaven de bezoekers zich niet zomaar gewonnen. Zo moest Kristiansen helemaal plat gaan toen Thordason uitpakte met een hard laag schot. Nog voor de koffie besloot Tabekou voorlangs en liet een diepgestuurde Sigurdarson zich te makkelijk afstoppen door de Limburgse achterlinie.

Na de pauze zagen we een herboren Lommel. Een hoge dosis vechtlust leidde in de 52e minuut tot een doelpunt van de ingevallen Pa Omar Babou. De Gambiaan verschalkte Kristiansen met een afgeweken schot. Diezelfde Babou kroonde zich even later bijna tot man van de wedstrijd met een plaatsballetje vanuit de tweede lijn, maar de reflex van Kristiansen stak daar een stokje voor. De rollen waren duidelijk omgedraaid in een tweede helft die door Lommel groen gekleurd werd.

We geven onze voorsprong op een ongelukkige manier uit handen. Dit gebeurt te vaak en dat is frustrerend.

Teddy Teuma

Supersubs

Toen invaller Babou in het laatste kwartier geblesseerd uitviel, toonde zijn vervanger Aabbou dat ook op de Lommelse bank heel wat kwaliteit schuilt. Vrijwel meteen toonde de flankspeler zich van zijn gevaarlijkste kant met een plaatsballetje dat een half metertje naast ging. Tien minuten voor het einde kreeg Abbou de Union-supporters dan toch stil met een heerlijk krulletje vanuit buiten de zestienmeter: 1-2. Zo zag het er plots even naar uit dat Lommel, dat dit seizoen nog niet kon winnen van Union, met de drie punten aan de haal ging.

Dat was echter buiten Pietro Pedrichizzi gerekend. De verdediger torende op een hoekschopfase boven iedereen uit en hing de bordjes drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd opnieuw gelijk met een harde kopbal. In de blessuretijd liet de Belgische Italiaan zich een tweede keer opmerken met de tactische fout waarmee hij een laatste Lommelse tegenprik afstopte.

Teddy Teuma na het 2-2 gelijkspel tegen Lommel.

In de stand van de eerste klasse B zorgt Union er voor dat Lommel (veertien punten) zijn leidersplaats van de tweede periode moet afstaan aan Virton, dat vijftien punten telt. Na negen speeldagen moet Union Saint-Gilloise (vijfde met elf punten) in het klassement Beerschot, Westerlo, Lommel en Virton voor zich dulden.