© Union Saint-Gilloise | Er waren veel pittige duels te zien op het Kiel.

Nu al vier speeldagen op een rij kan Union geen overwinning pakken. Tegen Beerschot moesten de Unionisten eerst een goal incasseren om hun beste voetbal boven te halen. Haugen wiste de knappe goal van Tissoudali uit na een perfecte tegenaanval. Zo werd het 1-1. Union blijft op drie punten van de eerste plaats hangen. Volgende zondag komt Lommel naar het Dudenpark.

De beste twintig minuten van het seizoen speelde Union vorige week tegen OHL (2-3 verlies, red.). Met twee diepe spitsen versmachtte het Leuven in de tweede helft, het deksel op de neus van Perbet was des te pijnlijker.

Trainer Christiansen wilde op het goede spel van die tweede helft voortborduren, Ferber kreeg dus nog eens zijn kans in de basis. Nieuwkomer Pocognoli en doelman Saussez moesten verstek geven voor de match op 't Kiel.

Matige counters

De eerste helft werd gedomineerd door Beerschot, al waren grote kansen schaars. Saint-Louis werd goed gehinderd door Vega, Perdichizzi deed hetzelfde bij Holzhauser.

Union stelde er bitter weinig tegenover, verder dan wat matig uitgespeelde counters geraakten de bezoekers niet.

Thuisspeler Tissoudali mocht na de rust opdraven bij Beerschot om wat meer schwung in de match te brengen, en helaas voor Union deed ie dat met verve. Amper een handvol seconden na de aftrap, en een lichtzinnig duel van Fixelles later, spurtte de invaller richting doel en de bal verdween heerlijk in de pin.

1-0 en we hadden onze koffie nog maar net opgedronken.

Eén ding is wel duidelijk: Haugen en Ferber zijn beiden geen voltreffers als ze elk alleen op het veld staan, maar samen geven ze wel vuurwerk.

Union gooit keurslijf af

De Unionisten kwamen dan pas echt opzetten. Vega knalde onbesuisd naast na een hoekschop. Tien minuten later bediende Teuma de, ook al, ingevallen Haugen (Union speelde vanaf dan opnieuw met twee diepe spitsen, red.). Van Hamel moest redding brengen voor Beerschot en pareerde de harde knal.

Winterkoopje Sigurdarson gooide z'n keurslijf af, net als de hele bezoekende ploeg, en dreigde met een aantal gevaarlijke voorzetten. Union nam het helemaal over.

Spitsenvuurwerk

Een slechte aflegger van Noubissi werd opgepikt door Tabekou, die zette één van zijn gevreesde rushes in en sneed over de middenstrook. Ferber kreeg de bal aangespeeld in de diepte en legde hem panklaar voor spitsbroeder Haugen en de gelijkmaker.

Eén ding is wel duidelijk: Haugen en Ferber zijn beiden geen voltreffers als ze alleen op het veld staan, maar samen geven ze wel vuurwerk.

Beerschot kwam pas boven water een kwartier voor het einde, Noubissi mistte een serieuze mogelijkheid alleen voor Kristiansen.

SIGURDARSON_UNION
© Union Saint-Gilloise | De IJslander Sigurdarson speelde een sterke tweede helft.

Teuma omnipresent

In de slotfase kon de match nog twee kanten op. Tabekou ging nog eens op wandel en knalde hard, maar Vanhamel stond weer goed te keepen. De Kameroener had wel altijd de volledig vrijstaande Sigurdarson moet bedienen.

De beste kansen voor de bezoekers moest zelfs nog komen. Teuma, weer omnipresent, zonderde Haugen af voor Vanhamel. De Noorse aanvaller werkte niet goed af en dook te hard over het been van de Beerschot-goalie.

Dan nog maar eens een doelrijpe kans voor Union. Een harde vrije trap van Teuma werd rakelings over gekopt door Vega.

Wéér cruciale wedstrijd

Union kon zo nog aanspraak maken op de zege, maar moet tevreden zijn met een punt. In de stand van de tweede periode blijven de Les gars de la butte hangen op drie punten van leiders Beerschot en Lommel. Maar Union heeft weer getoond dat als het de gashendel opendraait, de kwaliteit komt bovendrijven.

Volgende zondag komt Lommel over de vloer in het Dudenpark voor wéér een cruciale wedstrijd.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Sporting Flagey, Voetbal, Proximus League, Union Saint-Gilloise, beerschot

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie