Politie bezig met identificatie relschoppers Anderlecht-Standard

© Photonews
| Bengaals vuur in het Anderlechtvak op Sclessin

Nadat enkele RSCA-fans de match tussen Anderlecht en Standard op vrijdag verstoorden, is de politie volop op zoek naar de daders. De sancties die de supporters kunnen krijgen, zijn niet min en gaan van een stadionverbod tot geldboetes. Dat meldt VRT NWS.

De supporters van Anderlecht die vuurpijlen op het veld gooiden en ander wangedrag vertoonden, worden momenteel volop opgespoord en geïdentificeerd door de politie. Dat meldt de Voetbalcel van Binnenlandse Zaken.

“De politie is momenteel bezig met de supporters te identificeren. Op basis van beelden en door het opsporingswerk van zogenoemde spotters van de politie zullen er processen-verbaal opgesteld worden,” klinkt het.

De daders kunnen zich aan verschillende sancties verwachten. Die gaan van een stadionverbod tot geldboetes. "De minimumsanctie voor het gebruik van pyrotechnische middelen die de voetbalwet voorziet, is een stadionverbod van een jaar en een boete van 500 euro."

Uitsluiting

Deze sancties maken deel uit van een cruciale strijd tegen vuurwerk in de stadia, voegt de Voetbalcel daaraan toe. “De incidenten van gisteren bevestigen dat het gaat om een reëel probleem voor de Belgische voetbalwereld. Elk weekend screenen wij de incidenten en nemen we contact op met de clubs en de politiediensten om effectief maatregelen te nemen,” klinkt het.

De clubs zelf hoeven overigens niet te wachten op die sancties. Ze kunnen zelf een uitsluitingsprocedure opstarten voor de supporters, omdat die het reglement van inwendige orde niet hebben nageleefd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?