Politie valt binnen bij RSC Anderlecht en voetbalbond

© Belgaimage
| Huiszoeking bij RSC Anderlecht op 24 april 2019.
Updated: 24-04-2019 - 16:30

De politie-inval van deze ochtend in het trainingscentrum van RSC Anderlecht in Neerpede, het stadion van Anderlecht en de Belgische voetbalbond (KBVB) kadert in het onderzoek naar verdachte geldstromen en witwaspraktijken. Onder meer de transfer van de spits Aleksandar Mitrovic (24) van Anderlecht naar Newcastle United zou onderzocht worden.

De acties kaderen in een onderzoek naar witwaspraktijken en het opzetten van een criminele organisatie. Het zijn voornamelijk de spelersmakelaars die geviseerd worden. Volgens het federaal parket staat dit helemaal los van ‘Operatie Zero’, het grootschalige fraudeonderzoek in het Belgische voetbal dat in oktober losbarstte.

Geen arrestaties

Volgens Het Laatste Nieuws zouden gegevens verzameld worden over makelaars en transfers uit het verleden bij Anderlecht, toen de club geleid werd door voorzitter Roger Vanden Stock en Herman Van Holsbeeck er de sportieve manager was. Het zou niet gaan over deals uit het heden onder de periode-Coucke.

Vooral Aleksandar Mitrovic wordt geviseerd. Hij werd in juli 2015 getransfereerd van Anderlecht naar de Engelse Premier League-ploeg Newcastle United. Volgens informatie van De Standaard liep er enkele maanden geleden informatie binnen bij het Brusselse parket dat er aan die transfer een financieel reukje zou zitten.

Bij een huiszoeking in Schaarbeek werd ook het bureau One Goal Management van Gregory N. geviseerd. Dat bureau kwam in 2015 tussen bij de transfer van Mitrovic. De speurders vermoeden dat de transfer op een veel hoger niveau werd bedisseld en dat er veel zwart geld in is omgegaan. Vandaar het onderzoek naar witwassen en bendevorming.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?