© Belga | Kacper Kozłowski is de tweede aanwinst voor Union deze winter.

Pool Kacper Kozłowski is tweede wintertransfer van Union

MW
© Belga
05/01/2022

Union heeft woensdag zijn tweede inkomende transfer in de wintermercato aangekondigd. De competitieleider huurt Kacper Kozłowski, een achttienjarige Pool, van zusterclub Brighton. De Premier League-club van Rode Duivel Leandro Trossard nam de middenvelder eerder op de dag zelf nog maar over van de Poolse eersteklasser Pogoń Szczecin.

Kozłowski ontwikkelde zich de voorbije jaren tot één van de grootste talenten van het Poolse voetbal. Bij Pogoń Szczecin, de huidige nummer twee in Polen, was hij dit seizoen in zestien competitiewedstrijden goed voor drie goals en vier assists.

Vorige zomer werd Kozłowski de jongste speler ooit die zijn debuut maakte op een EK. Tijdens de wedstrijd tegen Spanje mocht hij invallen, hij was op dat moment 17 jaar en 247 dagen oud. De middenvelder telt intussen zes caps voor de Poolse nationale ploeg.

Kozłowski sloot al aan bij de rest van de groep op oefenkamp in het Spaanse La Manga. Hij is de tweede transfer voor Union deze winter, nadat de voetbalclub dinsdag de komst van de Japanner Koki Machida, een centrale verdediger, bekendmaakte.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie