| Faiz Selemani

Pro League nodigt Union en KV Kortrijk voor gesprek na transfersoap

MA
© Belga
21/08/2019

De Pro League heeft woensdag een verzoek verstuurd naar Union en KV Kortrijk om samen een oplossing uit te werken omtrent Faïz Selemani, die zijn contract bij de Brusselaars verbrak om nadien bij KV Kortrijk te tekenen. Dat bevestigde Pierre François, CEO van de Pro League. Ook Antwerp en STVV worden omtrent Alexis De Sart gevraagd samen te komen.

Union stuurde dinsdagavond een boze brief uit omtrent de manier waarop KVK de Comorese aanvaller wegplukte bij de Brusselaars. Selemani verbrak zijn contract bij de 1B-club wegens ernstige fouten van Union, om enkele dagen later een contract voor drie seizoenen te tekenen bij de Kerels. Union betwist de dringende reden die Selemani aanhaalt en hekelt ook de rol van KV Kortrijk in de transfersoap.

De Brusselaars stappen naar de FIFA, de KBVB en de Pro League. Die laatste instantie stuurt aan op verzoening, zo bevestigde Pierre François. "We hebben het initiatief genomen om KV Kortrijk en Union rond de tafel te brengen en bieden daar indien gewenst onze bureaus in Brussel voor aan", aldus de CEO van de Pro League, die ook de brokken tussen Antwerp en STVV wil lijmen. De Kanaries verloren Alexis De Sart transfervrij aan de Great Old, omdat de optie in zijn contract niet op de correcte manier gelicht zou zijn.

Ook die clubs werden gevraagd om rond de tafel te gaan zitten. "We denken dat het in beide gevallen mogelijk is dat de clubs tot een vergelijk komen", aldus François, die de gesprekken niet zal bijwonen. "Zolang ze een oplossing vinden die het economisch model van onze competities niet ondermijnt, hoeft de Pro League niet tussen te komen." Het is nog niet duidelijk of STVV en Antwerp of Union en KV Kortrijk in zullen gaan op de uitnodiging van de Pro League.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, Faïz Selemani, Pro League, Union

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni